Vampulan viimeinen puristus uudessa hallissa ei riittänyt

Kuva: Antti Kaskinen.

Huittisten uusi liikuntahalli, Tahto Areena, näki ensimmäisen LP-Vampulan mestaruusliigaottelun sunnuntai-iltana. Tapahtuma oli onnistunut ja sitä oli saapunut seuraamaan 1 342 katsojaa. Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallion avaussanojen jälkeen nähtiin kolme erää tiukkaa kamppailua, josta lopulta Pölkky Kuusamo nappasi kolme tärkeää pistettä.

Lentopallopeliä ei voi erin 0-3 vähempää hävitä, sillä jokainen erä ratkesi vasta jatkopalloilla. Molemmilla joukkueilla oli eräpalloja kaikissa erissä, mutta vierailija sai kammettua lopulta kaikki kolme erää itselleen ja siirtyi sen myötä sarjataulukossa Vampulan ohi neljänneksi.

Vampula ei saanut toimitettua palloa hyökkääjille toivotulla tavalla ja silloin kun olisi pitänyt päästä hyökkäämään täydellä voimalla, jouduttiinkin vain toimittamaan palloa vastustajalle. Pölkky kiitti näistä ja hyökkäsi vahvasti laajalla rintamalla. Triine Kjelstrupin hyvä pelivire (23/+18) oli Vampulan hapuilun lisäksi yksi selkeä avaintekijä Pölkyn pisteryöstöön.

LP-Vampulan päävalmentaja Darko Dobreskov uumoili, että joukkueen intohimon puute vaikutti tappioon.

“Ehkä uusi halli ja ennen kokemattoman suuri katsojamäärä pääsi hieman vaikuttamaan keskittymiseen. Meillä on päätavoite olla parhaimmillamme, kun ratkaisuottelut alkavat ja niitä kohti tehdään kovasti töitä.”