Eduskuntavaalit: Satonen painottaa turvallisuutta

Kari Tolvanen (vas.) puhui sisäisestä turvallisuudesta ja Arto Satonen piti katsauksen maailmanlaajuisesta tilanteesta.

Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen aloitti vaalikampanjansa kotikaupungissaan Sastamalassa viime sunnuntaina. Teema Tyrvään Pappilassa oli turvallisuus. Satosen tähtäimessä on jo viides kausi lainsäätäjäksi Arkadianmäelle.

Vaaliavauksessa sisäisestä turvallisuudesta puhui Satosen eduskuntatoveri, rikosylikomisario Kari Tolvanen (kok). Hän muistutti, että otsikoista huolimatta Suomi on maailman turvallisin maa.

”Kokonaisrikosten määrä on selvästi laskenut. Seksuaali- ja huumerikosten määrä on kasvanut. Oulun seksuaaliset hyväksikäytöt eivät ole ainutlaatuinen tapaus. Jo kymmenen vuotta sitten tutkimme vastaavaa. Silloinkin ulkomaalaistaustaiset miehet olivat yliedustettuina.”

Tolvanen tähdensi, että otsikot luovat pelkoa.

”Ne pelkäävät, joiden ei tarvitse, eli ikäihmiset. Ne eivät pelkää, joiden pitäisi, eli nuorten miesten. He joutuvat useimmiten rikosten kohteeksi, tai tekevät niitä.”

Maailmanlaajuisessa tilannekatsauksessaan Arto Satonen totesi, että jokaisen itsenäisen valtion ydintä on uskottava puolustus.

”Siksi tarvitsemme uudet hävittäjälentokoneet, jotta puolustuksemme pysyy uskottavana. Myös kansakunnan yhtenäisyys on turvallisuuden kannalta erittäin tärkeä asia. Toisen maailmansodan jälkeen ei ole hyökätty yhteenkään maahan, joka sisäisesti on yhtenäinen.”

Sote-uudistus osa pelastusoperaatiota

Seuraavien neljän vuoden aikana Suomen on Satosen mielestä entistä enemmän panostettava hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseen ja yrittäjyyden lisäämiseen. Pelastusoperaatioon kuuluu sote-uudistus, joka juuri nyt hieman takkuaa.

”Perustuslakivaliokunnan lausunto tällä viikolla ratkaisee sen, kerkiääkö asia vielä eduskuntaan tällä vaalikaudella. Jos valiokunta esittää vain vähäisiä muutoksia, niin lakien tulo eduskuntaan on mahdollista.”

Vanhusten hoivatyön osalta Satonen painottaa, että se on kokonaisuus.

”Omaishoitajien jaksamisesta on huolehdittava. Kotihoito tarvitsee lisää resursseja ainakin Sastamalassa. Tehostetussa palveluasumisessa Sastamalassa on melko hyvä tilanne, koska meillä on valittavana kaupungin omaa tuotantoa, järjestöjen tuotantoa ja yritysten tuotantoa. Eli vanhus ja hänen omaisensa voivat valita kullekin sopivimman paikan.”

Sastamalan saatava muuttovoittoa

Sastamalan osalta Satonen nimeää suurimmaksi haasteeksi väestökehityksen, joka on ollut vuosia laskusuunnassa.

”Suurin syy on, että meillä kuolleisuus on selvästi suurempaa kuin syntyvyys. Meidän on saatava muuttovoittoa. Siinä on tärkeätä, että tarjolla on hyviä asuinmahdollisuuksia eri puolilla kaupunkia. Myös kaupungin palveluiden pitää olla houkuttelevia niin lapsiperheille kuin senioreillekin.”

Satonen nimeää useita tärkeitä asioita kaupungin kehityksen kannalta. Hän painottaa liikenneyhteyksiä niin valtatiellä 12 kuin valtatiellä 11. Liikuntahankkeista hän pitää Wareliuksen koulun liikuntahallin valtionosuutta tärkeänä, samoin uimahallipäätöksen jälkeistä valtionosuutta.

Lue koko juttu keskiviikkona ilmestyvästä Alueviestistä.

 • avatar Nimetön

  Tästä aiheesta voisi pohtia myös vaaleihin vaikuttamisesta. Silloin mainitaan ulkomailta tuleva vaikuttaminen. Vaikka kaikista suurin vaikuttaja on kotimainen valtamedia. Monesti se tehdään niin taitavasti, että äänestäjä ei sitä edes tiedosta. Kuten vaikka valokuvat. Valtamedia on porhojen, eli ylipitkän lompakon omistuksessa.

 • avatar Nimetön

  Taitaapa omaishoitajien ja vanhusten asiat Satoselta unohtua jos jatkopesti eduskuntaan tulee. Eipä kokoomus ja Satonen ole menneiden viidentoista vuoden aikana asian hyväksi paljoa tehneet. Leikkuri-linjalla on edetty. Hornetit tuntuvat olevan tärkeysjärjestyksessä etupäässä.

 • avatar Nimetön

  Vanhusten asioihin liittyy myöskin huoli Kela-taksien toimimattomuudesta. Lakiuudistus oli susi jo syntyessään. Yhdenvertaisuus poistui kansalaisilta taksin käytön suhteen sairaalakäyntien saatavuuden ja epävarmuuden vuoksi uuden tilausjärjestelmän vuoksi. Voisiko paikalliset kansanedustajat (nyk. 3 kpl) vastata siihen, että miksi ei voi paikallista tuttua taksia tilata sairaalakeikalle, joka varmasti ajallaan hoitaisi potilaan lääkäriin? Miksi henkilö, joka tilaa kyydin taksilta suoraan ja saa lääkäriltä todistuksen taksin käytön tarpeellisuudesta, ei saakaan siitä Kela-korvausta. Miksi pitää soittaa Tampereelle ja vasta sieltä tilatusta taksikyydisytä saa kela-korvauksen. Lakeja voi varmasti muuttaa niin, että nykyinen tilausjärjestelmä lopetetaan ja aletaan toimimaan niin, että paikalliset taksiyrittäjät hoitaisivat oman paikkakuntansa potilaat, kuten ennen lakiuudistusta. Todellakin henkilöt ovat eriarvoisessa asemassa tilatessaan kuljetuksen itse haluamaltaan palvelun tuottajalta, kuin Tampereelta taksin tilaamalla. Miksi?

 • avatar Nimetön

  Jos Arto ei vielä tiedä niin minä voin kertoa, ettei se kuuluisa vuosisadan lemänkauppa jonka kokoomus ja kepu tekivät vaalikauden alussa tule onnistumaan, lakiesitys ei tule ennen vaaleja eduskunnan käsittelyyn joten kokoomus jää ilman soten yksityistämistä ja kepu ilman 18 maakuntaa. Valmisteluun laitetut sadat miljoonat eurot, veronmaksjien rahoja menee pääosiltaan taivaan tuuliin.

 • avatar Nimetön

  Suomen julkiset palvelut on kehitysmaan tasolla puhuu Satonen mitä hyvänsä .

 • avatar Nimetön

  Monen maan uhkana on terroristit mutta Suomen suurin uhka on virkamiehet , tuhoten laiminlyönteineen ihmisiä ja perheitä .

 • avatar Nimetön

  Kokoomuslaiset sisäministerit ovat hoitaneet varsin mallikaasti turvallisuuden tunteen.

  • avatar Nimetön

   On ne ainakin hätäkeskuspäivystyksen siirtäneet rujon omavaltaisesti. Ja poliisien määrä on jatkuvasti vähentynyt. Kai se rosvojen mieleen on ollut.

   • avatar Nimetön

    Tärkeä asia mielenterveys- ja päihdeongelmat sekä omaisten tukeminen pitäisi nostaa keskiöön. Mielenterveyspotilaiden hoitovaje on suuri Pirkanmaallakin. Hoito on edelleen hyvin yksilökeskeistä, jolloin unohdetaan läheiset. Näitä asioita toivoisin Arto Satosen kuten muidenkin päättäjien nostavan esille. Ennaltaehkäisevä mielenterveystyö ja varhainen puuttuminen tuovat säästöjä pitkällä juoksulla.

   • avatar Nimetön

    Poliisien suuri määrä ei vähennä rikoksia vaan laatu ja vastuu joka on ainakin Pirkanmaalla erittäin heikko .

 • avatar Nimetön

  Tärkeä asia mielenterveys- ja päihdeongelmat sekä omaisten tukeminen pitäisi nostaa keskiöön. Mielenterveyspotilaiden hoitovaje on suuri Pirkanmaallakin. Hoito on edelleen hyvin yksilökeskeistä, jolloin unohdetaan läheiset. Näitä asioita toivoisin Arto Satosen kuten muidenkin päättäjien nostavan esille. Ennaltaehkäisevä mielenterveystyö ja varhainen puuttuminen tuovat säästöjä pitkällä juoksulla.

 • avatar Nimetön

  Nykyhallitus sallii, että Suomi kouluttaa hoitajia ammattikorkeakoulussa 4 vuotta. Mutta sitä ei sallita, että hoitajille maksettaisiin riittävästi palkkaa. Nyt nämä Suomen kouluttamat ammattilaiset lähtevät Ruotsiin töihin. Eikä heitä voi siitä moittia. Sentään palkka jopa 1500 euroa enemmän kuukaudessa. Ihmeellistä talousosaamista (osaamattomuutta) oikeistolla. Koulutetaan kyllä, mutta sitten ajatus katkee kuin kananlento. Oikeisto tuhoo Suomen talouden, ja pahasti!

  • avatar Nimetön

   Tuskinpa se oikeisto Suomen taloutta tuhoaa. Ja vaikka tuhoaisikin, niin oikeistohan sen on luonutkin.

   • avatar Nimetön

    Luonut on juu, työläisten työvoimalla, hampaita kiristellen maksanut palkan. Työläinen on sitten palkallaan ostanut tuotettuja tavaroita, jolloin yrittäjä on voinut maksaa vastentahtoisesti palkkaa jopa useammalle työläiselle.
    Nyt ei oikeisto halua enää maksaa palkkaa lainkaan, pelottelevat roboteilla ja muuten vaan potkuilla. Työläinen ei uskalla ostaa muuta kuin välttämättömän ja yrittäjän tavara ei käy kaupaksi. Yrittäjä huomaa kassan tyhjäksi ja irtisanoo työläisiä. Orjatöihin sitten vaatii heitä, laiskoja. Kenelläkään ei enää ole rahaa, kapitalisti vie fyrkkansa ulkomaille turvaan verottajilta, eikä valtiokaan voi enää elättää työläistä.
    Oikeisto on tuhonnut Suomen talouden.

 • avatar Nimetön

  Yleltä voisi vähentää 500 henkilöä ja palkata sama määrä poliiseja lisää. Hyöty olisi hyvä, eikä Ylen toiminnassa huomaisi mitään heikentymistä.

  • avatar Nimetön

   Siis haluat lopettaa kotimaisen ohjelmatuotannin ja tilalle uusintoja samojen “mediapersoonien” muka-kilpailuista, huo*****sesta, “älykkäistä” keskusteluohjelmista… Haluat myös lopettaa suomalaisen urheilun maksuttomat lähetykset. Haluaisit pois valtaosan televisiokanavien musiikkiohjelmista (todella, YLEllä on eniten musiikkia, festari- ja konserttitallenteita ja omia musiikkiohjelmia). Haluat ilmaisen Areenan kattavine tarjontoineen maaksulliseksi. Mutta on olemassa ratkaisu: YLElle lupa rahoittaa mainoksilla toimintaansa. Sitä on yritetty, mutta kaupalliset kanavat torppasivat tuon. Etkä sinäkään todennäköisesti tykkäisi mainoskanavien tyylistä laittaa kymmenen minuutin välein viisi minuuttia mainoksia.
   Sinua taitaa närästää YLEn yhteiskunnallinen tehtävä paljastaa väärinkäytöksiä.

   • avatar Nimetön

    Ylellä on työpaikoilla 3 000 henkilöä (vakituisia) ja BBC:llä vastaavasti on Töissä, puolet vähemmän, suhteutettuna väestöpohjaan. Eli samat työt pystyttäisiin tekeen, vaikka 500 henkilöllä vähennettäisiin. Kun kansainväliseen vertailuun vähennys olisi tuhat ihmistä.

   • avatar Nimetön

    17:09, Ohjelman tuottaminen , tekeminen ja TV-vastaanottamiin toimittaminen maksaa saman riippumatta väestöpohjasta. Suomessa tosin lähetystoiminta on älyttömän kallista, koska porvarit myivät radioverkon valtionmonopolin pilkkahintaa sijoittajille ja nyt YLE joutuu maksamaan moninkertaista hintaa saadakseen ohjelmansa antenniverkon kautta joka metsäpirttiin. Jos voitaisiin tehdä lähetykset vain kaapeliverkkoon, säästettäisiin 40 miljoonaa vuodessa, joka menee monopoli-Digitan omistaville veroparatiisiyhtiöille.
    Eikä tästä ole opittu mitään, nyt Berner on hoitamassa Postin, VR:n, entisen Alkon ja muiden valtion lypsylehmien myyntiä ulkomaille. Sote tekee saman terveydenhuollolle, hoivapalveluille ja työllisyyspalveluille.
    Minun oloni olisi paljon turvallisempi, jos Satonen ja muut kapitalistit putoaisivat eduskunnasta.

 • avatar Nimetön

  Tyäelämästä voisi heittää kans muutaman sanan. Työsuojelusta, kun työntekijä kohtaa vähättelyä ja kiusaamista.. Silloin työpaikan johdolla on korostettu vastuu työsuojelusta. Mutta entäs silloin, kun kyseessä työntekijä onkin vuokrafirmasta. Koska silloin juridinen työpaikka onkin vuokrafirma. Mielenkiintoista mikäli vuokrafirma joutuisi vastuuseen työpaikkakiusaamisesta joka on tapahtunut ihan toisessa firmassa. Onko henkilöstöpalveluiden asiakkaat tietoisia tästä juridisesta työpaikasta vuokrafirmaan?

 • avatar Nimetön

  Satosen viimeisiä työpäiviä,pääsee anderssonnin kanssa leikkimään nukeilla.

 • avatar Nimetön

  10:20 Tuosta olisi mielenkiintoista saada ennakkotapaus oikeudesta kyseiseen tilanteeseen. Kun työntekijä on vuokrafirmasta, mutta juridinen työpaikka onkin vuokrafirma. Kumpi yrittäjä on silloin vastuussa työntekijän hyvinvoinnista – oikeuden näkökulmasta?

Kommentointi ei ole käytössä.