Heinijärventien henkirikoksen tutkinta valmistui – juttu syyttäjän harkintaan

Omakotitalo vaurioitui tulipalossa pahoin. Kuva: Janne Järvensivu.

Sisä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi viime elokuun lopulla Sastamalan Heinijärventiellä tapahtuneen henkirikoksen tutkinnan. Asiakirjat ovat valmistuneet ja juttu siirtyy syyttäjän harkintaan eräiden teknisten toimenpiteiden jälkeen viimeistään ylihuomenna torstaina.

Tekoa on tutkittu murhana ja tuhotyönä. Pelastuslaitos sai keskiviikkoiltana 29. elokuuta hieman kello 19 jälkeen hälytyksen Heinijärventielle, missä omakotitalo oli tulessa. Pian palopaikalle saapumisen jälkeen savusukeltajat löysivät talosta vainajan. Kyseessä oli talossa asunut vuonna 1937 syntynyt nainen. Poliisin paikalla suorittamissa tutkimuksissa kävi ilmi, että henkilö oli kuollut jo ennen paloa saamiinsa vammoihin. Myöhemmin yön aikana oikeuslääkäri teki saman päätelmän.

Paikalta otettiin kiinni talossa asunut vuonna 1967 syntynyt vainajan lähisukulainen. Mies käytettiin tarkastuksessa Acutassa, minkä jälkeen hänet siirrettiin Tampereen poliisiasemalle. Alustavassa puhuttelussa mies kertoi osallisuudestaan epäiltyyn henkirikokseen.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi hänet seuraavana päivänä 30. elokuuta ja määräsi syyttäjän sekä puolustuksen pyynnöstä mielentilatutkimukseen jo esitutkinnan aikana.

 • avatar Nimetön

  Syyttäjät saa sotkea poliisin kanssa suohon ja helvetin syvälle .

  • avatar Nimetön

   Harmittaahan se, kun on saanut ylinopeudesta sakon. No, muutaman päivän päästä helpottaa.

  • avatar Nimetön

   Täällä kovasti kirotaan monessakin kommentissa poliisin ja viranomaisten toimitaa sitä halveksuen. Itse olen joutunut kerran syytetyn penkille ja saanut seuraamuksen – ihan syystä. Muutoin, kun olen elellyt pääasiassa sääntöjen mukaan, olen perheineni saanut rauhassa olla, kannattaisiko vinkujien katsoa peiliin ja ryhdistäytyä.

   • avatar Nimetön

    Vuosia jatkuneiden törkeiden ja selvien virkarikoksien uhrina täytyy sanoa että kukaan ei voi vihata enempää viranomaisia ja peiliin katsomalla viha vain kasvaa .

Kommentointi ei ole käytössä.