Kävelykadulle tulossa pysäköintikielto – kaupunki sai pyynnön sekä asukkailta että poliisilta

Pysäköintikielto on tulossa Kävelykadun oikeaan reunaan Onkiniemenkadun ja Santalahdenkadun välille.

Kävelykadulle on tulossa pysäköintikielto kulkusuunnassa Onkiniemenkatu – Santalahdenkatu.

Sastamalan kaupungin yhdyskuntatekniikka on saanut useita pyyntöjä pysäköintikiellosta kyseisellä katuosuudella. Pyyntöjä on tullut sekä alueen asukkailta että poliisilta. Asia käy ilmi teknisen lautakunnan esityslistalta.

Tähän asti Kävelykadun kyseisellä osuudella on ollut luvallista pysäköidä kadun molemmin puolin. Näin ollen kadun ajoradan leveys kapenee huomattavasti, eivätkä autot mahdu ajamaan kohdakkain. Esittelytekstissä todetaan, että tämä vaarantaa myös pelastuslaitoksen toiminnan hälytystilanteissa.

Lautakunta käsittelee asiaa ensi tiistaina. Esityksenä on pysäköintikiellon asettaminen kadun toiselle puolelle.

 • avatar Nimetön

  oikeesti luuletteko että se vammalalaisia hetkauttaa. niitä on ollu iät ja ajat sairaalan pihassakin ja marttilankadullakin sekä pätkä entisen tiimarin kohdalla ei mitään vaikutusta. keskustassa kesäsin sairaalalla läpi vuoden. et terve vaan ja onnee. opettakaa ensin liikennemerkit täkäläisille.

  • avatar Nimetön

   Ja poliiseille sakkolappukierrokset joka päivä, kiitos! Raha se on paras opettaja.

 • avatar Nimetön

  Ei pelkkä pysäköintikielto riitä tälle pätkälle. Nopeusrajoitus korkeintaan 30-40km/t olisi paikallaan. tällä suoralla pätkällä hurjastellaan ihan liian lujaa,todistajina voimme me asukkaat toimia tällä pätkällä Mikseipä vauhtikumpuroita ja ennenkaikkea peili tuhon pahaan mutkaan “Rutunan ja Kävelykatu 1 kohdalle. Pysäköintikään ei saisi tapahtua liian lähelle sisäänajoa pihoihin.

  • avatar Nimetön

   Olisikohan siitä tehtävä kävelykatu nimensämukaa vain pihoihinajo sallittu.

 • avatar Nimetön

  Pian on helppoa sulkea koko keskusta autoliikenteeltä kun täältä ei parkkipaikkoja löydy. Jos yksi katu suljetaan niin ongelma siirtyy seuraavalle kadulle. Isoja kerrostaloja ilman riittäviä parkkipaikkoja vaan rakennellaan lisää ja sitten vielä valitetaan. Tokkopa tuonne kävelykadulle pysäköi muuten kuin on talojen asukas tai siellä vieraileva!

  • avatar Nimetön

   Vai, että Tyrwäällä parkkipaikkapula? Kannattaa käydä pääkaupunkiseudulla tai edes Tampereella.

  • avatar Nimetön

   Ei taida nyt asianomainen tietää kuka pysäköi ja kuka ei .On todella suurin osa pysäköinnin käyttäjiä ulkopuoliset. Olen Kävelykadulla asuva,olen seurannut tilannetta jo vuosia .Autokanta on noussut vuosien aikana. Mihin niitä pysäköintipaikkoja tarvittaisiin lisää koska kaupat vain vähenevät keskustasta. Vastuussa olevien henkilöiden olisi asiallista istua Kävelykadun varrella ja kirjata tilastoa eri päivinä ja kellonaikoina.

 • avatar Nimetön

  Poliisi paskat välittää, miten Vammalassa pysäköidään. Entinen kodinkonekauppiaskin piti pakettiautoaan puistokadulla ihan miten lystäs. Eihän poliisi entiselle virkaveljelle sakkoja anna.

 • avatar Nimetön

  Oikeastaan ohittaminen jää yhtä vaikeaksi, koska kaksisuuntaisuus säilynee. Liikenne on vilkasta.

 • avatar Nimetön

  Sama ongelmahan jatkuu edelleen. Jos autoja parkissa oikealla puolella niin käytännössä on yksi ajokaista vapaana. Eli taas odotellaan kadun päässä, että vastaan tulevat ajavat ohi. Olisi pitänyt tehdä kadusta yksisuuntainen tai nimensä mukaan tehdä siitä Kävelykatu pihoihin ajo sallittu.

Kommentointi ei ole käytössä.