Muistolan koulun tiivistysremontti vaatii lisää rahaa – halvin tarjous 609 624 euroa

Muistolan koulun tiivistysremontin toteuttaminen edellyttää lisämäärärahaa.

Tiivistyskorjaukseen oli esitetty 420 000 euron määrärahaa kuluvalle vuodelle. Kaupungin saamien urakkatarjousten perusteella remontin kustannusarvio oli kuitenkin alakanttiin, sillä edullisimman tarjouksen jättäneen HHT-Rakennus Oy:n tarjoushinta on 609 624 euroa.

Urakkasumman lisäksi hankkeeseen on teknisen johtajan mukaan syytä varata euroja lisä- ja muutostöihin, väistötilojen vuokriin, rakennustyön valvontaan sekä rakennusterveysasiantuntijan tarkastuksiin. Näin ollen kokonaismäärärahan tarpeeksi arvioidaan 740 000 euroa.

“Mistään suuresta väistötilan tarpeesta ei ole kyse. Se voisi tarkoittaa jotakin luokkatilaa, joka on remontin vuoksi poissa käytöstä, mutta asiaa selvitetään vielä. Väistötilana voisi toimia esimerkiksi koulun piha-alueelle sijoitettu parakki”, Toukoniemi selvittää.

Urakka on tarkoitus aloittaa heti, mikäli valtuusto myöntää remonttiin tarvittavan lisämäärärahan, 220 000 euroa.

HHT-Rakennuksen lisäksi urakkatarjoukset jättivät  Temotek Palvelut Oy,  noin 1,4 miljoonaa euroa, ja Pirkan Pinnoitus Oy, noin 1,6 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitukselle laaditun esittelytekstin perusteella HHT-Rakennus Oy:n edustaja on sillä kannalla, että urakka on toteutettavissa tarjotulla urakkasummalla tarjousten suuresta hintaerosta huolimatta. Asiaa tukee myös kaupungin oma arvio urakan suuruudesta.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina.

 • avatar Nimetön

  miten ihmeessä on edes mahdollista tuollaine hinta ero urakkatarjouksessa.
  taas voittaa halvin mutta miten käy työn.
  no antaa tehdä ensin sitten huomataan että ei onnistunut otetaan seuraava urakoitsia
  ja taas kaupunki maksaa.

 • avatar Nimetön

  On siinä yrittäjällä ainakin yritystä ollut kun miljoona euroo haluais nyhtää enemmän, mitä järkitarjous. Itsensä ainakin koittaa pitää leivänsyrjässä kiinni.

 • avatar Nimetön

  Oisko aika ottaa kaupungille henkilö joka itse pystyy laskemaan kustannusarvion ja sen jälkeen vasta kilpailuttaa (nyt yritykset sopii keskenään minkä suuruisen urakan kukin tarjoaa eli jaetaan urakat etukäteen sulle mulle). Kun on itse tehnyt kustannusarvion niin osaisi myös kilpailuttaa tehtävät työt selkeästi kohteittain. Mahdolliset virheet/puutteet kustannuslaskelmassa taasen kilpailutetaan erikseen tai teetetään niiden erikoistapauksien osaajilla tuntityönä. Näin toimitaan tuolla teollisuuden puolella (nimm. 30v kokemus kustannuslaskennasta kunta- ja teollisuuspuolelle). Tätä ei tietysti pitäisi sanoa ääneen, mutta kun on ollut jo viisi vuotta eläkkeellä, niin ei ole enään oman oksan sahaamista.

 • avatar Nimetön

  Onko sosialismi sittenkin suurin yhteiskuntaa ylläpitävä voima? Jos sosialismia on se, että yhteiskunta hoitaa. Tässäkin tapauksessa yksityinen firma tekee työn, mutta rahoitus tulee sosialismista, eli veronmaksajilta. Samaten isot tie, silta ja rautatie hankkeet hoitaa firmat, mutta rahoitus tulee niissäkin sosialismista, eli veronmaksajilta! Markkinatalouden moottori tarvitsee polttoaineensa sosialismista, siis verorahoista.

  • avatar Nimetön

   9.09 Lisäksi näitten firmojen työntekijöiden palkanmaksaja on alunperin sosialismi, eli veronmaksajat. Valtion hankkeissa puhutaan monesti isoistakin työmaista joista isot yksityiset yritykset saavat leipänsä. Lisäksi melkoinen määrä myös alihankkijoita. Niin, mikä on sosialismia (yhteiskunnan) ja mikä yksityisten rahoittama?

 • avatar Nimetön

  Mouhijärven kevytliikenneväylä,eikö voisi pistää valtion maksaan loput liikenneväylästä että saataisiin urheilukentälle asti,kerran kuuluu valtiollekkin kyllä tässä tapauksessa pitäisi tulla talkoisiin mukaan.

 • avatar Nimetön

  Kun tuli vain 3 tarjousta, määrä ketoo ettei remontti ei ole helppo. Jokainen tarjoaja laittaa omat kertoimensa. Kukaan paikallinen ei osannut tarjota. Ei kaupungin laskelma ole pielessä, sillä se ei sisällä noita riskikertoimia. Tarjoajat ehkä tuntevat huonommin ko. kohteen. Joku kommentoija halusi kaupungille 30 v kokemuksen omaavaa kustannuslaskijaa? Kohteisiin voi aivan hyvin pyytää budjettitarjouksen kuten teollisuus tekee. Näin käsittääksen on osin menetelty. Ne ei vaan ole julkisia asioita.

Kommentointi ei ole käytössä.