Juhlavuoden kunniaksi Sastamalaan kymmenen kukkapeltoa

Katariina Pylsy.

Sastamalan kaupunki täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Sastamalan kaupungin Elävä maaseutu lisää viime vuonna erittäin suuren suosion saaneiden kukkapeltojen määrää.

Maaseutujohtaja Katariina Pylsy kertoo, että Sarkiankadun kukkapelloista tuli paljon kiitosta, kun asukkailla oli lupa kukkien poimimiseen. “Nyt minulla on ilo ilmoittaa, että kukkapeltoja tulee jokaisen vanhan kuntakeskuksen alueelle Häijääseen, Kiikkaan, Kiikoisiin, Keikyään, Mouhijärvelle, Suodenniemelle ja Vammalaan”, hän sanoo. Peltolohkoja on kymmenen ja niiden yhteispinta-ala on kymmenen hehtaaria.

Katariina Pylsy lupaa järjestää kesällä kukkien poimintapäivien avajaiset jokaisella kukkapellolla. Tilaisuuksien jälkeen pelloille on vapaa pääsy.

 • avatar Nimetön

  Eduskuntavaaliehdokas maaseutujohtaja Pylsy saa taas ilmaisia vaalimainoksia näistä Sastamalan kaupungin projekteista, ajoitus ilmoituksesta vaalien alla on loistava.

  • avatar Nimetön

   Kun on aktiivinen ja puuhailee, niin pääsee lehteen. Hetekalla loikoilijat eivät siinä onnistu. Kumpi tyyppi pitäisi päästä mielestäsi eduskuntaan?

   • avatar Nimetön

    Kyllä näitä puuhaihmisiä saisi olla enemmänkin. Mikäli me haluamme joitakin parannuksia esim. lähiympäristöömme on silloin syytä kääntyä Katariinan puoleen, hän saa kyllä aikaan asioita ja uskon, että aloitteeni, jonka tosin jo vuosi sitten tein menisi läpi.

   • avatar Nimetön

    Kyllä kunnia osataan kerätä, entä ne kaikki henkilöt jotka oikeasti nämä “kukkapellot” ynnä muut projektit käytännössä tekevät.?

 • avatar Nimetön

  Ihmiset erottaa hyvinvoinnista, porvarihallitus. Onneksi asiaan tulee muutos vaalikopissa. Siellä diktatuuri vaihtuu demokratiaan. Siinä vaihtokaupassa suuri enemmistö on voittajia.

  • avatar Nimetön

   Kyllä kukkapellot nättejä ovat. Demokratian nimissä 09:35 puolestaan tehdään myös paljon rumia tekoja.
   Verorahoja ohjataan surutta mm. pörssiyhtiö Kojamon kautta AY-pomojen mahdottoman korkeisiin ansioihin.
   Tälläistä sosiaalista”demokratiaa” tarjoaa paikallinen Nurminenkin.

   • avatar Nimetön

    Näitä esimerkkejä riittää paljon. Tampereella paikallinen sossujen isopomo on syytteessä mm. virka-aseman väärinkäytöstä, petoksesta, jne, jne.
    Todelliset rosvot Suomessa tuntee punaisesta aatteesta.
    SDP- käsi muiden taskussa jo sata vuotta.

   • avatar Nimetön

    Olisikohan EK:n pomoilla kuitenkin mijoonaluokkaa suuremmat ansiot omien yhtiöidensä ja säätiöidensä kautta? Otapa selvää. Mutta mikä sinua estää ostamasta Kojamon osakkeita tai minkä tahansa pörssiyhtiön osakkeita ja rikastumasta niillä, ettei tarvitse kadehtia?
    Mutta pysytäänpä asiassa. Monet maanviljelijätkin harrastavat kukkapeltoja ihan vaan maaseudun kaunistamiseksi. Tervetuloa kukkapellot, ja jatkukoon perinne niin kaupungin kuin viljelijöiden keskuudessa!

 • avatar Nimetön

  10:39 Nykyhallitus ottaa valtionvelkaa ja jakaa sitä isokenkäisten pörssikeinotteluun. Porvareitten käsi palkansaajien ja.eläkeläisten kurkulla. Jo liian pitkään.

 • avatar Nimetön

  Onneksi silloin kesällä on metsästyskausi jo ohitse, ettei kukkakedolta löydy “hylsyä”. Sitäkin jäin pohtiin, että miksi Museovirasto ei ole ottanut suojelukseen Keikyän riippusiltaa? Silloin sen kunnostukseen olisi helpompi hakea avustuksia,vaikka EU:lta. Sentään tärkeä nähtävyys.

 • avatar Nimetön

  Vammalan kukkaset pitäisi kylvää lähelle keskustaa, jotta kaikki pääsevät niistä nauttimaan. Esim. Tokmannin ja Cittarin välinen “puistikko” on hoitamaton ja kamala. Pistää silmään!!!

 • avatar Nimetön

  Ympäristön hoito niin puistoissa, metsissä, avomailla, rannoilla ja perinnemaisemissa on Sastamalassa retuperällä. Paljon voisi Vammalankin viihtyisyyttä ja vetovoimaa lisätä puistojen määrää ja laatua parantamalla. Miksi tarvitaan erillisiä kukkapeltoja – siksikö, että joutilaat rouvat saavat käydä niistä katkomassa kukkia ilmaiseksi?
  Sastamalassa lähimetsien ja rantojen luonnonhoito edellyttäisi paljon oivaltavampaa otetta ja kunnianhimoisempia tavoitteita kuin on nähty toteutettavan. Taiten vaalittu lähiluonto on omalla tavallaan luonnollisen kaunis, rikas ja monimuotoinen.

  • avatar Nimetön

   Tarkoitatko, että kaupungin, siis veronmaksajien pitäisi hoitaa yksityisten maan- ja kiinteistönomistajien ja säätiöiden maat ja rannat myös? Otapa ensin selvää, kuka silmääsi häiritsevät kohteet omistaa.

   • avatar Nimetön

    Ainakin kaupunki ilmoittaa omistavansa kaikki rannat vesistönsä reunoilta. Poikkeusluvalla tietenkin niistä osa on voitu antaa käyttöön.

 • avatar Nimetön

  Laittakaa kartta netTisivulle, että pääsee ihailemaan kukkia ja perhosia !!

 • avatar Nimetön

  Kyllä Katariina osaa vetää oikeasta narusta, kannatan kukkahattutätejä, , ei muuta kuin eduskuntaan!

 • avatar Nimetön

  On upeeta että mrillä on niin Suuri sydäminen ihminen kuin KATARINA PYLSY Saa kaikki ihailla kesän kauniita kukkia ja kodin kaunistella niillä kukkasilla ilman rahaa .KATRIINA PYLSY EHDOTTOMASTI EDUKUNTAAN

 • avatar Nimetön

  Kaunis on aina kaunista ja vaikka ei olisi kukkiakaan niin on mukava katsella hoidettujen talojen pihoja. Eikö voitaisi järjestää myös pihakilpailu: Sastamalan kaunein kotipiha ?

Kommentointi ei ole käytössä.