Kunniamerkit Pohjaselle, Rauvalle, Saarelalle ja Vasaralle

Leena Saarela, Hannu Pohjanen ja Mikko Rauva.

Ennen maanantain kaupunginvaltuuston kokousta muistettiin valtuutettuja Leena Saarela, Hannu Pohjanen ja Mikko Rauva sekä kirjastonjohtaja Eila Marjatta Vasaraa Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan kunniamerkein. Vasara ei ollut jakotilaisuudessa mukana.

Valtuuston puheenjohtaja Ulla Yli-Hongisto viittasi vahvasti elinvoimaan puheessaan kunniamerkkien saajille.

”Kotimaisten kielten keskuksen mukaan elinvoimainen kunta on käsitteenä suhteellisen ymmärrettävä. Yksinkertaistettuna kunta on elinvoimainen, kun se pystyy tuottamaan asukkailleen paikkakunnalla elämiseen tarvittavat palvelut”, muistutti Yli-Hongisto.

Hän myös huomautti, että kaupunki antaa puitteet asukkaiden palveluille, yritysten toiminnalle ja viihtyvyydelle.

”Palataan siis siihen, että elinvoimaa rakentavat elinvoimaiset ihmiset, yksittäisetkin. Eli ympyrä sulkeutuu – tänään huomioidaan tällaisia ihmisiä, jotka ovat omalla toiminnallaan rakentaneet elinvoimaa omassa kaupungissamme.”

Kunniamerkkien saajien puolesta kiitospuheen piti Hannu Pohjanen.

”Olemme ilmeisesti mitalimme ansainneet, tai ainakin toivottavasti. Se kaikkein korkein kultamitali tuli kuitenkin tänä päivänä 36 vuotta sitten, kun perheemme esikoinen syntyi. Silloin oli muuten 28 astetta pakkasta.”

Kommentointi ei ole käytössä.