Sastamalalaisia maidontuottajia palkitaan kultamitalijuhlassa

Kuvituskuva Pixabay.

Walter Ehrströmin säätiö palkitsee jälleen ensi viikon maanantaina 19. maaliskuuta pitkäjänteisessä laatutyössä onnistuneita maidontuottajat kultaisella mitalilla.

Palkittujen joukossa ovat sastamalalaiset Osuuskunta Länsimaidon tuottajat Jari-Pekka Hiedanniemi sekä Pirjo Järvenpää.

Mitali voidaan myöntää maidontuottajalle, joka on 25 tai 50 vuoden ajan yhtäjaksoisesti tuottanut Suomen parhaan laatuluokan maitoa. Parhaan laatuluokan eli E-luokan maidossa on matalat solu- ja bakteeriluvut, eikä siinä saa esiintyä lainkaan mikrobilääkeaineita. E-luokan maidon tuottaminen edellyttää hyvää utareterveyttä ja lypsyhygieniaa.

Vuonna 2019 Walter Ehrströmin säätiö myöntää yhteensä 247 kultamitalia, joista 218 jaetaan kultamitalijuhlassa. Palkittavista tiloista peräti kaksi on tuottanut E-luokan maitoa taukoamatta 50 vuoden ajan.

Hiedanniemi ja Järvenpää palkitaan 25 vuoden mitalilla.

Walter Ehrströmin säätiö myönsi ensimmäisen kultamitalin maidontuottajalle vuonna 1973. Vuonna 2019 jaettavat mitalit mukaan lukien säätiö on myöntänyt yhteensä 2 428 kultamitalia maidontuottajille.

Kultamitalijuhlaan osallistuu yhteensä noin 600 henkeä.

  • avatar Nimetön

    Kunnia maataloustuottajille.
    Pelkään pahasti, että toimialan konkurssiinajo alkaa SDP:n toimesta, kun ay-liikkeen marionetti Rinne alkaa oman sooloilunsa. Suomen maatalouden ja teollisuuden alasajo on ikävä kyllä kohta tosiasia.

Kommentointi ei ole käytössä.