Paikka olisi, mutta mistä tekijä?

Kuvituskuva Pixabay.

Huittisissa on selvitetty koirapuiston rakentamista kaupunkiin.

Hanke sai alkunsa Helena Mannisen (kesk) vuonna 2017 jättämästä valtuustoaloitteesta, jossa todettiin, ettei Huittisissa ole paikkaa, johon koiran voisi viedä vapaasti juoksemaan.

”Huittisissa on paljon koiria, joita ei voi päästää vapaaksi. Näin ollen olisi tärkeää saada koirapuisto, missä koirat voisivat juosta ja temmeltää vapaana, mutta turvallisesti”, Huittisten Seudun Koirayhdistyksen puheenjohtaja Sirpa Kuusisto perustelee koirapuiston tärkeyttä.

Huittisten kaupungin maankäyttöpäällikkö Seija Holmi kertoo, että kaupungilla on selvitetty sekä koirapuiston sijoituspaikkaa että sen perustamiskustannuksia.

Koirapuistolle sopiva paikka löytyi Kivistöntien varresta Loimasta. Kaupungin omistama Vanhaperttula-niminen kiinteistö sopii tarkoitukseen myös Mannisen ja Huittisten Seudun Koirayhdistyksen mielestä.

”Samalla alueella, Pikkula-nimisellä kiinteistöllä sijaitsee myös yhdistyksen uusi, koirien koulutukseen tarkoitettu koulutuskenttä, joten näitä olisi mahdollista hyödyntää yhdessä”, Kuusisto pohtii.

Holmi laskee koira-aitauksen rakentamiskustannusten perusvarusteilla olevan vähintään 20 000 euroa. Vuosittaisia ylläpitokustannuksia kertyisi tuhannesta kahteen tuhanteen euroon.

”Koirapuiston vähimmäisvaatimuksiin kuuluvat muun muassa jäteastia koirien jätöksille, tavalliset roska-astiat, valaistus ja ilmoitustaulu. Lisäksi tontille pitäisi rakentaa tie ja parkkipaikka. Aitauksen ylläpito edellyttää ainakin aitojen ja porttien kunnossapitoa, roska-astioiden tyhjentämistä, varusteiden uusimista ja maapohjasta huolehtimista”, Holmi perustelee.

Kuluvan vuoden talousarviossa ei ole varattu rahoitusta koirapuiston rakentamiseen.
Tekninen lautakunta päätti, ettei kaupunki lähde rahoittamaan koirapuiston perustamista, sillä se ei ole kunnan lakisääteinen tehtävä, vaan harkinnanvaraista toimintaa.

”Hanke on sinällään erittäin kannatettava, mutta olisi jonkun muun kuin kaupungin tehtävä. Jos löytyy taho, joka lähtee viemään rakentamista eteenpäin, kaupunki voi luovuttaa alueen siihen tarkoitukseen”, Holmi sanoo.

Myöskään yhdistyksellä ei ole mahdollisuutta ottaa hanketta kontolleen, sillä heillä ei ole tarvittavaa rahoitusta.

 • avatar Nimetön

  Sastamalassa näistä hankkeista eniten voisivat tietää Katariina Pylsy ja Ursula Lumme,paljon kokemusta rahoituksesta heillä, Kyllä tekijät löytyy

  tervehdys Koirien ystävä Sastamalasta Nuupala

 • avatar Nimetön

  Koirayhdistyksen kannattaisi olla yhteydessä Joutsenten reitin Petri Rinteeseen. Tiedä vaikka tässä olisi oikeasti aineksia hankkeelle.

 • avatar Tahtotila

  Kyllä Huittisten kokoisessa kaupungissa pitäisi olla ehdottomasti koirapuisto.
  Huittisten tulisi olla suunnannäyttäjä tässäkin asiassa muille paikkakunnille.
  Tahtotilasta kiinni tämä asia.

  • avatar Nimetön

   Ei oikeastaan turhempaa investointia voisi keksiä kuin koirapuisto.

Kommentointi ei ole käytössä.