Miia maalaa Vammalan neuvolan seinän – “Visuaalisuuden ja kuvien merkitys on kasvanut”

Miia Peurala on innoissaan mahdollisuudesta päästä toteuttamaan maalaus julkiseen tilaan.

Vammalan neuvolan seinämaalauksen tekijä on valittu.

Sastamalan Tilakeskus sekä sosiaali- ja terveyspalvelut hakivat neuvolan aulaan seinämaalauksen tekijää. Taiteilijaksi valikoitui 30-vuotias graafinen muotoilija Miia Peurala.

Peurala asuu Huittisissa, mutta on kotoisin Sastamalasta, Keikyän riippusillan kupeesta. Hän myös työskentelee Sastamalassa Myyntivoima Yhtiöissä graafikkona.

“Työpaikalla tehtävänäni on esittää asiat kuvallisin keinoin, useimmiten infograafeina. Nykyaikana visuaalisuuden ja kuvien merkitys on kasvanut”, Peurala toteaa.

Neuvolan seinämaalaus rakentuu erivärisistä pystyviivoista, joihin Peurala ottaa värit tilan sisustuksesta. Pystyviivojen väliin tulee tussipiirroksia. Piirroskuvia tullaan hyödyntämään oppimiseen. Taiteilija on toteuttanut aiemmin muun muassa koulujen oppimateriaaleista julistesarjan.

“Lapset pitävät erittäin paljon kuvista ja niiden avulla voimme laskea sekä hahmottaa muotoja ja värejä”, osastonhoitaja Erja Mäkelä innostuu.

Taiteilija työstää maalauksen pääsiäisenä neuvolan ollessa kiinni. Tilakeskus maksaa materiaalit.

“Olen innoissani mahdollisuudesta päästä toteuttamaan seinämaalaus julkiseen tilaan. Kolmen lapsen äitinä Vammalan neuvola on tuttu paikka, sillä käymme lasten kanssa täällä.”

Taidetta julkisiin tiloihin

Miia Peurala haluaisi, että taiteilijoiden kädenjälki näkyisi vahvemmin Sastamalassa esimerkiksi julkisissa tiloissa. Kaupungin hankkeista ainakin uuden Vareliuksen koulun sisäpintoihin on tulossa kuvallista kerrontaa.

“Kävelijän näkökulmasta esimerkiksi alikulkutunneleihin olisi herkullista saada taidetta. Tunneleissa voisi olla erilaisia maailmoja, joihin ihminen astuu. Alikulkutunnelit voisivat toimia taiteilijoille esimerkiksi harjoitteluseininä.”

Peurala haluaa muistuttaa myös yrittäjien mahdollisuudesta tuoda taidetta esiin.

“Olen tehnyt yrityksemme aulaan seinämaalauksen, jossa on kuvattuna sastamalalaisia rakennuksia. Näytämme teoksen kautta asiakkaillemme ja vieraillemme, että olemme ylpeitä paikallisuudesta. Haastan kaupungin ohessa yrittäjätkin miettimään miten voisimme yhdessä nostaa taidetta ja paikallisuutta esiin.”

  • avatar Nimetön

    Vammalassa alikulut ovat 1970-luvun neuvostoliitosta tuttua tyyliä, rujoa ympäristöviihtyisyyden halveksuntaa. Kekseliäille ja tyylitajuisille puutarhureille ja maalareille olisi paljon tehtävää.

Kommentointi ei ole käytössä.