Ilmoittautuminen vappuparaatiin on alkanut – 200 ensimmäistä pääsee mukaan

Autoja autossa. Arkistokuva vappuparaatista.

Vammalan keskustassa järjestetään jälleen tänä keväänä museo- ja harrasteajoneuvojen vappuparaati.

Ilmoittautuminen suosittuun tapahtumaan on käynnistynyt. Mukaan otetaan jälleen 200 ensimmäistä ajoneuvoa ilmoittautumisjärjestyksessä. Paraatiin ilmoitettavien menopelien tulee olla tieliikenteeseen hyväksyttyjä.

Ilmoittautumisaika loppuu maanantaina 8. huhtikuuta tai siinä vaiheessa, kun ilmoittautuneita on 200.

Paraati käynnistyy tuttuun tapaan vapunpäivänä 1. toukokuuta kello 11.45 Teknikumin parkkialueelta. Autot ajavat letkassa keskustan läpi Tuomiston ympyrään ja palaavat sitten Vammalan torille ja sen liepeille, missä yleisön on mahdollista ihailla menopelejä.

Ilmoittautumiseen pääset tästä: https://www.sastamala.fi/lomake/show.tmpl?id=952&sivu_id=8662

  • avatar Nimetön

   Vielä paremmaksi tapahtuman saa, kun lisätään paraatiin osallistuvien ajoneuvojen määrä esim 300:een.
   Lisätilaa löytyy helposti vaikkapa kaalisaaresta.

   Vielä kerkiää tekemään tälläisen parannuksen tälle vuodelle.

   • avatar Nimetön

    Laatu kärsii jo nyt, kun ei ole mitään merkitystä ajoneuvon iällä, laadulla ja harvinaisuudella. Olisiko kuitenkin oltava jokin karsinta kaikista ilmoittautuneista vaikka sadalle edustavimmalle ja loput ilmoittautumisjärjestyksessä. Muutenhan paraati täyttyy pian mopo-ja kevytautoista. Määrän lisääminen ei paranna kiinnostavuutta, katsojat vain kyllästyvät jatkuvaan corollavirtaan.
    Paraati kuuluu keskustaan, Kuka nyt Kaalisaareen lähtee autoja katsomaan, kun tori, esiintymislava ja kaikki vappuhumu on keskustassa.

   • avatar Nimetön

    Vappuhumualuetta voisi hyvinkin laajentaa kaalisaareen asti, ja muutoinkin tapahtumaa tulisi kehittää, sillä nykyinen formaatti on jo nähty.

    Ajoneuvot voisi jakaa eri ryhmiin, esim henkilöautot, kuorma-autot, viranomaisajoneuvot, moottoripyörät, traktorit jne. Raskaammat ajoneuvot vaikka sinne kaalisaareen.

   • avatar Nimetön

    13:12
    Kukahan nuo sata ’edustavinta’ valitsee ja millä kriteereillä?
    Pitääkö tapahtumaa varten perustaa lautakunta, joka arvioi jokaisen osallistujan (pahimmillaan useita satoja)? Millä perusteella arviointi tehtäisiin? Valokuvilla? Spekseillä? Fyysisellä katselmuksella? Millä?
    Sitten alkaisikin Alueviestin keskustelupalstalla tappelu, että Kupiaisen Mosse valittiin väärin perustein – Törmänäisen Ifa olisi pitänyt valita sen sijaan.
    Nykyinen tapa on vallan riittävä.

 • avatar Nimetön

  Toivottavasti mukana on myös täyssähköauto. Vähän kuin muistuttamassa, että mitä tapahtuu ihmiskunnalle kun koohotus syrjäyttää järjenvalon. Koska kuitenkin pidetään yllä illuusiota, että sillä pelastetaan ihmiskunnan tulevaisuus.

  • avatar Nelitahtihemmo

   Tuo sähköautohomma vasta koohotus on. Akut ovat iso tulipaloriski ja voi käydä kuten moottoripyörille Espanjassa. Korkea jännite, lika ja oikosulkuriski.
   Ajan bensakoneella lopun ikääni. Ajoa voi hyvin vähentää.

   • avatar Nimetön

    Öljylamppukin on parempi kuin sähkövalo. Petromaxista saa valoa kylliksi. Sähkö on hengenvaarallista. Jos sen päästät kotiisi, voi käydä kuten Kälviällä.

 • avatar Nimetön

  Vappu on työn juhla.Missä Vammalassa on vappumarssi vai onko ne marssijat noissa autoissa työväenlaulujen soidessa.

   • avatar Nimetön

    Laittakaa vaan. Minä tulen hihittelemään kadun varteen. Näky lienee huvittavan ja säälittävän välimaastossa.

   • avatar Nimetön

    Sitä se sinun hihittelysi kyllä olisi. Huvittavaa ja säälittävää!

   • avatar Nimetön

    Punakapina on ollut ja mennyt. Kannattaa haudata banderollit pikkuhiljaa, ettette nolaa itseänne enää uudestaan.

   • avatar Nimetön

    10.50, porvarit ovat nolanneet itsensä sote-farssilla, mutta myös saalistaneet yhteistä omaisuuttamme yksityistämisvimmassaan. Kyllä olisi aika marsseille, eikä siinä olisi mitään noloa, päinvastoin. Ihmettelen vähän sananvalintaasi “nolaa itseänne enää uudestaan”. Viritteletkö uutta sisällissotaa? Siinäkin on hyvä syy marssia, ettei tuo järjettömyys toistuisi.

 • avatar Nimetön

  Vammalan lukiolaiset voi ilmastolakkoilla, mutta vanhat runsaspäästöiset ja monta kertaa nähdyt autot saavat päästellä vappuparaatissa. Jotain outoa tässä ilmastokeskustelussa.

  • avatar Nimetön

   Internetin käyttö lisää sähkön kulutusta. Esimerkiksi Googlen Haminan palvelinkeskus käyttää sähköä yli 30 gigawattituntia vuodessa. On arvioitu, että nykyisellä internetin käytön kasvulla Suomen nettisurffaajat tuhlaavat muutaman vuoden kuluttua yhden ydinvoimalan verran sähköä.
   Lopeta nettilehtien lukeminen, somessa roikkuminen ja muu tietoverkon viihdekäyttö viikoksi, niin laitteissasi ja konesaleissa säästyy energiaa yhden auton vappuajelun verran.

  • avatar Nimetön

   Osa lukiolaisista on ehkä lakossa.
   Lakkoilijat ovat enemmänkin laiskoja kuin huolissaan jostain.

   • avatar Nimetön

    Toivo elää, kun nuoriso haluaa vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa, jonka me olemme jo osin pilanneet. Sitten jotkut meistä vähättelevät nuorison vaikutusyrityksiä. Aika tyhmää. Onneksi nuoriso sulkee meidät pian hoitokoteihin ja ottaa vastuun maailmasta.

   • avatar Nimetön

    Olishan se kiva että pysyttäisiin aiheessa. Tarvis perustaa ketju aiheesta “vali-vali-nyyh-nyyh”. Sinne sit kaikki valitukset säätilasta ja polven kolotuksesta.

    Po vapputapahtumaan tulee/tulisi lisätä vuosittain joku mielenkiintoinen aihe tai vastaava yleisömagneetti. Sähköajoneuvojen aihepiiri olisi taatusti mielenkiintoa herättävä.

 • avatar Nimetön

  Ensivuotisen vappuparaatin aikoihin Vammalan uimahallihanke onkin jo sitten nytkähtänyt eteenpäin.
  Hyvä!

 • avatar Valto Karjalainen

  Ford F100 vm.1955 ei mahtunut 200-auton joukkoon joten voisitteko laittaa 80-luvun vehkeet vielä villaan hautumaan jotta 50-luku pääsee jatkossa esille kiitos.

  • avatar Nimetön

   Miksi 50-luvun pitäisi päästä 80-luvun edelle?
   Kyseessä on harrasteajoneuvoparaati, johon mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä – ei vanhuusjärjestyksessä. Korjatkaa, jos olen väärässä.

Kommentointi ei ole käytössä.