Sastamala mukana kokeilussa – palveluliikenteen tilausnumero muuttuu ja ohjautuu Kuohkeen

Paikallisliikenteen vuorot lähtevät Vammalan torilta. Arkipäivinä elokuun puolivälistä toukokuuhun tiheimmin ajetaan Varilaan, Roismalaan, Kallialaan ja Lousajaan, jopa yli kymmenen kertaa päivässä. Kuva: Sastamalan kaupunki

Sastamalan kaupunki on mukana Sitran rahoittamassa alueellisessa kehityshankkeessa, jossa kokeillaan uusia tapoja järjestää liikkumisen palveluita harvaan asutuille alueille. Sastamalan osalta tämä kokeilu koskee Vammalan alueen palveluliikennettä. Kokeilu käynnistyy 25. maaliskuuta ja päättyy syksyllä 2019.

Hankkeen aikana tilaukset yhdistellään keskitetysti uudesta palvelunumerosta. Kokeilun myötä Vammalan alueen palvelubussin tilausnumero muuttuu 25.3. alkaen. Uusi puhelinnumero on 03 5678 113.

Puhelu ohjautuu Tuomi logistiikan Kuljetustenohjauskeskus Kuohkeen. Tilausta ei siis tehdä enää soittamalla kuljettajalle. Tilausaika on aikaisempaa laajempi ja tilaukset voi tehdä Kuohken toiminta-aikojen puitteissa maanantaista lauantaihin kello 6 – 21.45 ja sunnuntaisin kello 7.15 – 21.45.

Menomatkan tilaus tulee tehdä viimeistään tuntia ennen matkan alkua ja paluumatkan tilaus viimeistään 30 minuuttia ennen. Autoa tulee olla odottamassa viisi minuuttia ennen sovittua aikaa.

Lankapuhelimesta soitettaessa puhelu maksaa normaalin paikallispuhelumaksun ja matkapuhelimesta soitettaessa oman operaattorin mukaisen puheluhinnan. Jonotusaika on maksullista.

Liikennöintiajat ja hinnat pysyvät ennallaan

Palvelubussin liikennöintiajat eivät muutu nykyisestä. Myöskään matkan hinta ei muutu, vaan se on edelleen nykyisen hintataulukon mukainen.

Hankkeen tarkoituksena on tarjota parempia ja joustavia liikkumismahdollisuuksia ja hakea uusia ja parempia tapoja järjestää joukkoliikennettä alueille, joille sen järjestämiselle ei välttämättä ole taloudellisia edellytyksiä. Hankkeena aikana palveluliikenteen asiakkaille tulee muun muassa mahdolliseksi kyydin tilaaminen joustavasti ja helposti sovelluksella omasta kännykästä.

Tästä sovellustilausmahdollisuudesta tiedotetaan myöhemmin, kun se avautuu asiakkaille käyttöön kevään 2019 aikana.

Liikennöintiä Sastamalassa on arkipäivisin maanantaista perjantaihin. Vanhan Vammalan kylien palveluliikennealue on keskusta, Karkku, Ellivuori, Stormi, Lantula, Sammaljoki, Houhajärvi, Kämmäkkä, Illo, Kiikan-Illo, Tyrväänkylä ja Roismala.

Tarkemmat liikennöintipäivät ja aikataulut löytyvät Sastamalan kaupungin kotisivuilta www.sastamala.fi/joukkoliikenne.

 • avatar En ole ainoa

  Miksi kaikki pitää tunkea tuonne Tuomilogistiikalle, kun ei ne kykene nykyisiäkään palveluja hoitamaan? Kolme varttia pitää varata puhelimessa jonottamiseen.

 • avatar Nimetön

  Kukahan noita Kuohke -tapaisia sanahirveyksiä keksii?Paitsi Sastamalan markkinointiimi siis?

 • avatar Nimetön

  Liikennöintiajat eivät muutu nykyisestä. Tekee mahdolliseksi kyydin tilaamisen joustavaksi.
  Siis en käsitä ollenkaan. Jos bussi liikennöi muuttumattomin ajoin, niin miksi se pitää tilata.
  Jokin tässä nyt mättää, en käsitä

Kommentointi ei ole käytössä.