”Haluan ajaa nuorten asioita” – Sastamalalainen Helga mukaan maakunnalliseen vaikuttajaryhmään

Pirkanmaan vaikuttajaryhmän nuoria. Helga Rantanen alarivissä toinen oikealta. 

Pirkanmaan nuoret saivat uuden vaikuttamiskanavan, kun nuorten maakunnallinen vaikuttajaryhmä aloitti viikonvaihteessa toimintansa. Pirkanmaa2021-ryhmään on nimetty 30 nuorta eri puolilta maakuntaa. Tavoitteena on tuoda nuorten ääni kuuluviin yli kuntarajojen, tiivistää maakunnan nuorten vaikuttajaryhmien yhteistyötä ja tarjota nuorille mahdollisuus vaikuttaa heitä koskevaan päätöksentekoon maakunnallisesti.

Sastamalasta edustajana ryhmässä toimii Helga Rantanen.

”Tulin mukaan, koska haluan vaikuttaa asioihin laajemmin kuin vain omassa kunnassa. Haluan myös ajaa meidän kunnan nuorten asiaa laajemmin”, Helga toteaa.

Ensimmäinen kokous pidettiin lauantaina 16.3. Tampereella Monitoimitalo 13:ssa. Kokoukseen osallistui 17 nuorta eri kunnista. Kokouksessa suunniteltiin maakunnallisen nuorisovaltuuston toiminnan käynnistämistä ja Pirkanmaan kuntien nuorisovaltuustojen ja nuorten yhteistyötä. Päivän aikana keskusteltiin muun muassa yhteisestä vaikuttamiskampanjasta, nuorten palveluista ja nuorten osallisuuden näkyväksi tekemisestä.

Nuorten maakunnallisen vaikuttajaryhmän tarkoitus on tuoda esiin alueen nuorten näkemyksiä sekä edistää nuorten osallisuutta maakunnassa. Nuoret ovat olleet tiiviisti mukana suunnittelemassa ryhmän toimintaa.

Ryhmän perustamisen taustalla on maakuntalakiluonnos, jonka mukaan maakuntiin on asetettava nuorisovaltuusto tai vastaava vaikuttajaryhmä. Vaikka maakuntauudistuksen valmistelu keskeytyi, nuorten ylikunnalliselle vaikuttamiselle on silti tarvetta. Nuorten ryhmä voi ottaa kantaa esimerkiksi maakuntaliiton tai vastaavien kuntayhtymien päätöksentekoon. Ryhmässä voidaan myös edistää maakunnan eri kuntien käytäntöjä niin, että ne ovat tasavertaisia kaikille nuorille.

Maakunnalliset vaikuttajaryhmät tarjoavat lisäksi vertaistuen ja verkostoitumisen paikkoja nuorille kuntavaikuttajille.

Nuorisotyöryhmän toimintaa tukee vuoden 2019 alussa käynnistynyt Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden koordinoima Nuorten ääni Pirkanmaalla -hanke, jonka tavoitteena on tukea ja vahvistaa lasten ja nuorten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia koko Pirkanmaan alueella.

  • erja

    aika lapsellista luulla että sipilät tai satoset kuuntelis nuoria,,,,,,kun he eivät sillä mitään tienaa

    • Nimetön

      Sipilällä on viisi lasta, joista yksi mehtyi, sekä seitsemän lasten lasta. Perheellinen päättäjä puolueesta riippumatta on todellinen arjen asiantuntija.
      Suuri virhe Nuorten ääni -hankkeella olisi politisoituminen, jopa päättäjien taloudellisen aseman karehtiminen klo 11:01

    • Nimetön

      11:01
      Aika lapsellista laittaa tänne tuollaisia viestejä ilman mitään todellisuuspohjaa.
      Keskustalla ja Kokoomuksella on mm. omat nuorisojärjestönsä Keskustanuoret ja Kokoomusnuoret.
      Tosin on vasureillakin – pikkupioneerit.

      • dfg

        niin on ja paljonko valtio lykkää niille rahaa,eli niilläkin saavat ilmasta rahaa puolueet

  • Nimetön

    Tässä teille nuoret yksi pyyntö joka on helppo toteuttaa: tehkää sellainen ilmastoteko, että vähennätte koulujen ruokahävikkiä. Kun joku ottaisi asiakseen, niin olisi helppoa saada tulosta nopeasti.

Kommentointi ei ole käytössä.