VSV:n tyttötrio vauhdissa kilpaladuilla – Nina Välimäelle pronssia

Voiman tehotytöt. Vasemmalta Nina Välimäki, Jessica Junkkala ja Ilona Lampila.

Vammalan Seudun Voiman nuoret hiihtäjälupaukset Nina Välimäki, Jessica Junkkala ja Ilona Lampila suksivat kauden kohokohdassa, Hopeasompa-kilpailussa loistaviin tuloksiin.

15-vuotiaiden tyttöjen kisataival alkoi perinteisen sprinteillä, joissa kolmikko kisasi vuotta vanhempia kilpasiskojaan vastaan N16-sarjassa. Parhaiten tytöistä onnistui Jessica, joka hiihti 105 tytön joukossa sijalle 10. Nina oli 24. ja Ilona 46.

Toisena kilpailupäivänä kisattiin henkilökohtaisella vapaan 5 kilometrin matkalla. Komeimman tempun ladulla teki Nina Välimäki, joka nappasi pronssia. Jessica oli  seitsemäs ja Ilona kahdeksas. Osanottajia N15-sarjassa oli 70.

Myös Sastamalassa asuva ja Valkeakosken Hakaa edustava Turkka Nieminen menestyi mainiosti hiihtäen 70 kovan pojan joukossa sijalle 9.

Viimeisenä kilpailupäivänä Nina Välimäki, Jessica Junkkala ja Ilona Lampila kisasivat vielä perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyssä 3×3 kilometrin joukkuekisassa. Tytöt sijoittuivat kuudenneksi 32 joukkueen joukosta.

Hopeasomman seurapisteissä VSV:n sijoitus oli 13., kun seuroja oli mukana 87. Kova tulos kolmelta tytöltä.

Jessicalle menestystä myös KLL:n kisasta

Kauden toinen tärkeä kisa KLL eli koululiikuntaliiton mestaruuskisat kisailtiin 16.-17.3 Kemissä.

Jessica Junkkala osallistui kisoihin ja pitikin VSV:n mainetta upeasti yllä.

Lauantaina kisailtiin 5,5 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla, väliaikalähdöin. Jessica sijoittui mahtavasti pronssille 42 kovan tytön joukosta.

Sunnuntaina hiihdettiin 6 kilometrin takaa-ajokisa lauantain tulosten perusteella, ja Jessica piti sitkeästi pronssisijansa hiihdettyään taas upeasti.

Voimalla on mahtava ja kova tyttötrio ikäluokkansa kärkikastissa.

Ensi vuonna tytöt kisaavat vielä viimeisen vuotensa Hopeasommassa ja KLL:ssä. Sen jälkeen he siirtyvät nuorten SM-kisoihin.