Oletko mestari keksimään yhdyssanoja? – Sanasuo-kilpailussa etsitään mahdollisimman pitkiä sanaketjuja

Jos kumpikaan joukkue ei uppoa suohon seitsemässä minuutissa, pääsee pisimmän yhdyssanaketjun keksinyt joukkue jatkoon. Kuvituskuva: Pixaby.

Tulipalo-palomies-mieskunto-kuntosali-salivuoro-vuorotyö… Oletko mestari keksimään yhdyssanoja? Taituruutensa on mahdollista osoittaa Sanasuo-kilpailussa, jolla juhlistetaan huhtikuussa 10-vuotiasta Sastamalan kaupunkia.

Kilpailussa kolmen hengen joukkueet kilpailevat toisiaan vastaan leikkimielisesti yhdyssanoja keksimällä. Ideana on keksiä yhdyssanaketju, jossa yhdyssanan alkuosan muodostaa toiselta joukkueelta saatu sana ja loppuosa keksitään itse.

Kilpailu käydään kaksintaisteluina, jokaisen taistelun voittaja jatkaa kilpailun seuraavalle kierrokselle ja lopulta finaaliin asti. Mikäli joukkue ei keksi tarpeeksi nopeasti yhdyssanaketjuun sopivaa sanaa, se häviää ja uppoaa niin sanotusti suohon.

Jos kumpikaan joukkue ei uppoa seitsemän minuutin kuluessa, voittaja selvitetään niin, että kumpikin joukkue keksii minuutin aikana mahdollisimman pitkän yhdyssanaketjun. Pisimmän ketjun keksinyt joukkue etenee jatkoon.

Illan lopuksi voittajajoukkue palkitaan ja julistetaan Sastamalan Sanasuo-mestariksi 2019.

Sastamalan mestaruudesta mitellään nyt ensimmäisen kerran ja tiettävästi kyseessä on samalla suomenmestaruuskilpailu. Kilpailu järjestetään Kinnalan Koukulla lukuviikolla, torstaina 25.4. klo 18.

Mukaan kilpailemaan toivotaan niin työyhteisöjen kuin harrastusryhmienkin joukkueita. Sastamalan Opiston palkitsee voittajajoukkueen osallistujat, ja tarkat kilpailuohjeet ovat nähtävillä opiston kotisivuilla.

Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan 4. huhtikuuta asti sähköpostitse Tiina Laaniselle tiina@laaninen.fi Ilmoittautumissähköpostissa tulee olla joukkueen nimi ja kilpailijoiden nimet.

Tapahtumaan toivotaan runsaasti yleisöä ja kannustusjoukkoja. Kilpailu on maksuton, illan aikana tarjolla on maksullinen iltapala.