Turvallisuus ja asuinympäristö seutukaupunkien valtteja

Seutukaupunkien asukkaat ovat tyytyväisiä kotipaikkakuntaansa. Valtteja ovat turvallisuus ja asuinympäristö. Tämä käy ilmi tuoreesta tutkimuksesta.

Pitovoima on seutukaupungeissa hyvä. Kaksi kolmasosaa seutukaupungeissa nyt asuvista voisi valita asuinpaikakseen uudelleen oman kaupunkinsa, jos valinta olisi ajankohtainen.

“Tulokset osoittavat, että seutukaupungeissa asuu kotipaikkakuntaansa tyytyväisiä kaupunkilaisia. Tavoitteena on, että myös muualla asuvat pitäisivät seutukaupunkeja potentiaalisina asumis- ja opiskelupaikkoina. Näin seutukaupungeissa toimivat yritykset saisivat tarvitsemaansa osaavaa työvoimaa ja koko seudun elinvoima vahvistuisi entisestään”, sanoo Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa, joka toimii seutukaupunkiverkoston puheenjohtajana.

Tutkimuksessa olivat mukana muiden muassa Sastamala, Huittinen ja Kokemäki. Seutukaupunkeja on yhteensä 55.

Vastauksia kyselyyn tuli 12 800.

 • avatar Nimetön

  Sastamala ei pärjännyt seutukaupunki kyselyssä mitenkään hyvin. .
  Esim ulkopaikkakuntalaisten muutohalukkuudessa Sastamalaan sijoitus taisi olla heikoimman viidenneksen joukossa.Ylivoimainen ykkönen mahdollisena muuttokaupunkina oli Rauma.
  Sastamala ei sijoittunut yhdessäkään kysymysten vastauskategoriassa 20 vetovoimaisimman/tunnetuimman jne kaupungin joukkoon.Seutukaupungit oli toki jaettu kolmeen osaan kaupunkien asukasluvun mukaan.Vetovoima ja tunnetavuus eivät nykyisellään riitä.On hyvä että tehdään toimia niiden parantamiseksi.

 • avatar Nimetön

  Näinpä, v.etovoima ja tunnetavuus eivät nykyisellään riitä. Riittäisi edes nyt pitovoima.

  Postia tässä juuri tuli vesilaitokselta, samanlaista Jobinpostia laittaa Caruna.

  Leposyke kovilla kierroksilla

  • avatar Nimetön

   Sastamala on kalleimmassa päässä asuinkuntia pääasiassa sähkönsiirron hinnan vuoksi ja siihen ei kaupunki voi vaikuttaa. Muuten erot ovat marginaalisia ja selittyvät paremmalla palvelulla. Kunhan muutkin kunnat laittavat jätevesihuoltonsa lailliselle kannalle, kuten Sastamala on tehnyt, eroja ei juuri ole. Kaupunkimme järvet puhdistuvat vauhdilla, kun huonosti puhdistetun jäteveden laskeminen niihin on loppunut. Puhdas luonto on myös vetovoimatekijä.

 • avatar Nimetön

  Vuosi on 2019 ja Sastamala täyttää kymmenen vuotta. Juhlat on kuin 1800 luvulta missä oli väki laitettu kahteen kastiin. Parempiväki (kaupunginjohtoa) sitten työväki. Paremmallaväellä oli posliinilautaset ja oikeat lasit. Työväki söi pahvilautasilta ja kertakäyttö mukit. Paremmalleväelle ruoka tarjoiltiin, työväki jonotti. Siinä oli rahvaan kiva katsella kun alamaiset jonotti ruokaa.

  • avatar Nimetön

   Parempiväki olimyös suunnitellut ruoskivansa muutamia ikäviäihmisiä, mutta onneksinämä pyörtyivätnälkään ennenkuin saivat pahvilautasilleen laihaa herne soppaa. Kyllä kansatietää.

 • avatar Nimetön

  Jos kysely olisi tehty tässä kirjoittelevien muutamien valittajien parissa, Sastamala olisi ollut surkein kaupunki, Mutta kun ei tehty, vaan kysyttiin isommalta joukolta, joka on varsin tyytyväinen eloonsa täällä. Ikävä kyllä, omaa pesäänsä likaavat valittajat ovat äänekäs joukko, joka tekee muidenkin elämästä ikävää. Tyytyväiset ovat hiljaa. Ottakaa torajyvät myönteisempi asenne elämään, niin teilläkin on mukavampi, terveempi ja pidempi elämä. Saatatte saada myös uusia, mukavia ystäviä entisen ilottoman, selän takana pahaa puhuvan sakkinne sijaan.

  • avatar Nimetön

   Et ole tainnut lukea kyselyn tuloksia.
   Siinä selvitettiin aika paljon muutakin kuin sitä oletko tyytyväinen kotikaupunkiisi.
   Liian monimutkaista sinulle.
   Arvostele vain kriittisiä ihmisiä ja istu onnellisena mökissäsi.
   Kaikki eivät niin tee, osa kaipaa kehitystä.

Kommentointi ei ole käytössä.