Uusi apteekkari: “Palvelut säilyvät ennallaan sekä Kiikassa että Pehulassa”

Äetsän apteekin apteekkarina aloitti 22. helmikuuta ylöjärveläinen Tytti Mäkinen.

Viimeiset viikot ovat olleet Tytti Mäkiselle opettelua. Ylöjärveläinen Mäkinen aloitti 22. helmikuuta Äetsän apteekin apteekkarina, ja on nyt totutellut Pehulassa toimivan pääapteekin ja Kiikassa sijaitsevan sivuapteekin arkeen.

”Apteekit ovat siistit ja niillä on hyvät toimivat tilat sekä hyvä henkilökunta”, Mäkinen toteaa tyytyväisenä huomionsa ensimmäiseltä kuukaudelta.

Äetsän apteekki on Tytti Mäkisen ensimmäinen apteekki. Työuransa hän on tehnyt Lielahden apteekissa, joka on yksi Pirkanmaan suurimmista. Muutos nykyiseen onkin melkoinen.

”Pienessä apteekissa ollaan eri tavalla lähellä asiakasta kuin suuressa. Myös yhteisöllisyys ja välittäminen korostuvat. Pienellä kylällä huolehditaan usein myös kavereista ja naapureista ja tehdään heidän puolestaan ostoksia”, apteekkari miettii.

Itse hän kokee tulleensa vastaanotetuksi lämpimästi.

”Osa asiakkaista on tullut tervehtimään ihan kädestä pitäen. Olo on siis ollut oikein tervetullut.”

Asiakkaiden on mahdollista tavata uusi apteekkari henkilökohtaisesti myös ensi viikon maanantaina 25.3. Kiikassa ja tiistaina 26.3. Pehulassa, kun Tytti Mäkinen järjestää apteekeissa kahvituksen.

Kiikassa apteekin asiakkaat ovat ilmaisseet huolensa tämänkin palvelun loppumisesta omalta kylältä. Tytti Mäkinen rauhoittelee.

”Mikään ei ole muuttumassa, molempien apteekkien toiminta jatkuu ennallaan ja haluamme palvella sekä nykyiset että uudet asiakkaat jatkossakin hyvin. Pyrimme pitämään varaston asiakkaiden tarpeita vastaavana, ja tilaamalla minkä tahansa tuotteen saa aina seuraavaksi päiväksi.”

Pehulassa pääapteekissa työskentelee kolme työntekijää ja Kiikassa kaksi. Apteekkarin omat päivät kuluvat pääasiassa Pehulassa, mutta Kiikkaan on tarvittaessa helppo poiketa kotimatkalla. Hän aikoo olla mahdollisimman paljon näkyvillä asiakasrajapinnassa.

”Toki välillä pitää tehdä paperitöitä, mutta kyllä asiakapalvelu on tällä alalla se juttu.”

Palvelu on Mäkisen mukaan muutenkin apteekin valttikortti. Vaikka verkkoapteekit yleistyvät, arvostavat etenkin iäkkäämmät asiakkaat apteekista saamaansa palvelua.

”Koulutettu henkilökunta on rikkaus. Aion kiinnittää jatkossakin huomiota palvelun laatuun”, hän lupaa.

Ajomatkaa Ylöjärveltä Sastamalaan Tytti Mäkinen ei pidä pahana. Iso, suora tie ja kauniit jokimaisemat virittävät apteekkarin sopivasti aamuisin työajatuksiin ja iltapäivällä kotiin ajellessa vapaalle.

Apteekkarin vapaa-aika kuluu useimmiten perheen parissa.

”Meillä on puolisoni kanssa kolme lasta, 19- ja 16-vuotiaat tytöt ja 12-vuotias poika, joiden harrastukset menevät usein omieni edelle. Perheen yhteinen harrastus on sulkapallo”, paljastaa Mäkinen.

Kommentointi ei ole käytössä.