Sastamalalle liikenneonnettomuuksista miljoonakustannukset vuosittain

Onnettomuus, auto
Törmäyksessä vaurioitunut auto. Kuva: Pixabay.

Liikenneonnettomuudet aiheuttavat paitsi inhimillistä kärsimystä myös taloudellisia menetyksiä. Kustannuksista osa kohdistuu kunnille pelastus-, terveys- ja sosiaalitoimen menoina.

Sastamalassa kaupungin katuverkolla tapahtui viiden edellisen vuoden aikana yhteensä 155 onnettomuutta. Näistä omaisuusvahinkoon johtaneita oli 113 ja loukkaantumiseen 40. Kuolema aiheutui kahdessa.

Liikenneturvallisuustarkastelussa ovat mukana kaupungin katuverkolla tapahtuneet onnettomuudet. Valtion tiet ja yksityistiet eivät ole mukana.

Vuosina 2014-2018 Sastamalassa sattuneista onnettomuuksista seurasi keskimäärin 10,9 miljoonan euron vuotuiset kustannukset. Kaupungille tästä kohdistui noin 2,2 miljoonaa euroa vuodessa.

Käytössä olevan onnettomuuskustannusmallin mukaan liikenneonnettomuuksien yksikkökustannukset ovat henkilövahinkoon johtaneissa onnettomuuksissa noin 308 800 euroa ja omaisuusvahingon aiheuttaneissa noin 2 200 euroa. Kuntien maksettavaksi lankeaa noin 15-20 prosenttia.

Liikenneturvallisuustarkastelun Sastamalan katuverkolta on laatinut Destia.

 • avatar Nimetön

  No nyt vähän helpottaa kun saadaan tähän pääväylälle vt.12 Tampereen suuntaan hirviaita.

  • avatar Nimetön

   Vielä kun saatais sellanen aita mikä pitää ylinopeutta ajavat idiootit pois maantieltä

 • avatar Nimetön

  Peritään Jenkkilän malliin pelastuskulut asiakkaalta tai hänen vakuutusyhtiöltään. Silloin ajotavat siistiytyisivät, kun olisi pakko pitää huolta bonuksista tai ei olisi kolarin jälkeen varaa enää autoilla.

Kommentointi ei ole käytössä.