Keskustan arkkitehtikilpailun työt kiinnostivat laajasti – parhaimmisto palkitaan Sastamala-messuilla

Lousajassa asuva Seppo Kerosuo poikkesi Torikeskukseen tutustumaan kilpailutöihin. Uimahallin sijoittaminen Pororantaan epäilytti häntä. “Ehkä se päiväkodin paikalle sopisi, jos parkkipaikat olisivat Aittalahden puitossa. Mutta rannan ja Kävelykadun välistä puisto- ja nurmialuetta ei saa pilata. Pororannan alue on kesäisin ainutlaatuinen kaikenikäisten kaupunkilaisten virkistyspaikka.”

Sastamalan kaupungin ja SAFA:n yhteistyössä järjestämään Sastamalan keskustan arkkitehtikilpailuun osallistuneet 48 työtä olivat esillä Kirjan museo Pukstaavissa ja tuomariston esiin nostamat huomionarvoiset työt Torikeskuksessa ja Sastamalan kaupungin kotisivuilla.

Yleisö sai näyttelyaikana jättää töihin liittyvää palautetta sekä Torikeskuksessa että netissä.

“Kilpailutyöt herättivät runsaasti kiinnostusta. Meille jätettiin kirjallisena sekä netin kautta viitisenkymmentä palautetta, jotka tuomaristo käy erikseen läpi. Ennakkoon ajattelimme, että arviointityö olisi valmis maaliskuussa, mutta runsaan osanoton vuoksi tulosten julkistaminen siirtyy huhtikuuhun”,  kertoo palkintolautakunnan sihteeri, kaavasuunnittelija Ida Montell.

Kilpailun palkintojenjakotilaisuus Sastamala-messuilla

Arkkitehtikilpailun parhaimmisto palkitaan Sastamala-messujen yhteydessä lauantaina 27.4. Palkintojen- ja kunniamainintojen jakotilaisuus on kaikille avoin ja se on messuohjelmassa lauantaina kello 14.30. Palkintojenjakotilaisuuden yhteydessä paljastetaan myös tekijät nimimerkkien takana.

Kilpailutyöt arvioi palkintolautakunta, johon kuuluvat kaupunginhallituksen pj. Jenni Jokinen, ympäristölautakunnan pj Pentti Jarkko, kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg, maankäyttöpäällikkö Merja-Liisa Hannuksela, arkkitehti Jorma Tuomisto, arkkitehti SAFA Valtteri Heinonen sekä arkkitehti SAFA Sasu Alasentie. Palkintolautakunnan sihteerinä toimii kaavasuunnittelija Ida Montell.

Kilpailuohjelma sekä kilpailuun liittyvä materiaali löytyvät osoitteesta www.sastamala.fi/ideakilpailu