Koko kaupungin yhteinen juttu – Senioritapahtuma täytti pääkirjaston

Iikka ja Hissu Riihiaho edustivat pääkirjastolla Vammalan Eläkkeensaajia. Hissulla kävi tuuri arvonnassa; hän voitti ompelusetin.

Pysäköintipaikat niin autoille kuin polkupyörillekin olivat maanantaina kortilla Sastamalan pääkirjastolla, kun talon täytti ikäihmisille suunnattu tapahtuma. Yläkerrassa luennoitiin ja päästiin nauttimaan Sastamalan Opiston Senioriteatterin esityksestä, alakerrassa kymmenet toimijat esittelivät senioreille suunnattuja palveluita.

Senioritapahtuma pidettiin ensimmäisen kerran vuosi takaperin. Silloin se oli osa kirjaston hanketta, jonka tavoitteena oli kehittää ikäihmisille suunnattuja palveluita ja löytää yhteistyökumppaneita niiden toteuttamiseen.

”Menestys oli niin hyvä, että päätimme nyt Sotesin toimesta järjestää tapahtuman uudemman kerran. Viime vuonna paikalla oli 14 esittelijää ja kävijöitä noin 400. Tänä vuonna saimme paikalle noin 40 esittelijää ja tietysti toivomme, että vähintään yhtä paljon väkeä kuin ensimmäisellä kerralla”, totesi kotihoidon ohjaaja Kaija Koivula.

Saini Peltonen pysähtyi Tupahoivan pisteellä. Juttukaverina Hannele Salmi.

Sastamalan Keikyästä pääkirjastolle oli tullut Saini Peltonen. Entinen kuntapoliitikko piti tilaisuuden antia varsin monipuolisena.

”Hieman ahdasta täällä tosin on. Jos tapahtuma vielä jatkossa järjestetään, pitäisi ehkä miettiä pisteiden sijoittelua eri tavalla. Nyt täällä ei oikein pääse rollaattorin tai kävelykepin kanssa liikkumaan”, Peltonen tuumi.

Hän pitää senioreille suunnattuja tapahtumia hyvänä asiana.

”On paljon ikäihmisiä, jotka eivät tiedä esimerkiksi kaikista palveluista tai tuista, joihin ovat oikeutettuja. Täällä niistä saa kootusti tietoa. Itse olen pelannut atk:n kanssa 50-luvulta, joten autan monia ystäviäni erilaisten hakemusten teossa”, nainen kertoi.

Seija Santamäki hörppäsi kahvit ennen kuin lähti tutustumaan senioripäivän antiin.

Seija Santamäki nautiskeli kahvimukillisesta hieman syrjässä yleisömassasta. Sastamalan Vammalassa asuva nainen kertoi tilaisuuden olevan tuttu.

”Olin täällä jo viime vuonna, ja tietenkin uteliaisuus ajoi tälläkin kertaa paikalle.”

Santamäen mukaan ikäihmisten asiat ovat Sastamalassa hyvin, ainakin mitä tulee harrastustoimintaan.

”Erilaisia kerhoja, yhdistyksiä ja liikuntaryhmiä esimerkiksi Sastamalan Opiston järjestämänä on runsain mitoin. Toki on hyvä, että järjestetään tällaisia tapahtumia, niin tieto niistä leviää entistä useammalle.”

Sotesin kotihoidon ohjaaja Kaija Koivula korosti tapahtuman järjestelyissä olleen mukana useita eri tahoja.

”Kyllä tämä on koko kaupungin yhteinen juttu, päätellen jo siitä miten hienosti olemme saaneet arpajaispalkintoja eri tahoilta”, hän kiitteli.

Koivulan mukaan tavoite on, että senioritapahtuma järjestetään jälleen ensi vuonna.

Nelituntisen tapahtuman ajan pidettiin arpajaisia puolen tunnin välein.
Eläkeliiton Vammalan yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Simola huuteli onnekkaita numeroita.
Senioritapahtuma veti väkeä pääkirjaston täydeltä.

Kommentointi ei ole käytössä.