Möllärimestari-kilpailu: Jukka Jussilalle toinen sija, Tyrvääläiselle satukirjalle kunniamaininta

Jukka Jussila. Kuva: Alueviestin arkisto / Minna Isotalo.

Sastamalan Opistossa tehty Tyrvääläinen satukirja on saanut valtakunnallisessa Möllärimestari-omakustannekilpailussa kunniamaininnan. Palkinnon oli vastaanottamassa Päätalo-viikon palkintojenjakotilaisuudessa 5. heinäkuuta Taivalkoskella antologian kirjoittajista kaksi, Maria Piiroinen ja Jukka Jussila. Heidän lisäkseen keväällä 2018 ilmestyneellä teoksella on 13 muuta kirjoittajaa.

Teos on tehty lukuvuonna 2017−2018 Sastamalan Opiston kaikille avoimella antologiakurssilla, jonka opettajana toimi Tiina Laaninen. Kirjan on taittanut Pauli Saha Graafsaha Oy:sta.

Kilpailun tuomaristo kiittää Tyrvääläistä satukirjaa hyväntuulisuudesta, ymmärrettävyydestä ja kauniista kielestä. Kirja sisältää satuja sekä lapsille että aikuisille, ja tuomaristo kiittää erityisestä teoksen fantasiasatuja.

Tyrvääläinen satukirja on neljäs Sastamalan opiston kirjoittajayhdistyksen kustantama kirjoittajien yhteisjulkaisu. Jatkoa on jo suunnitteilla.

“Teemme seuraavaksi jännityskirjan, joka ilmestynee syksyllä 2020. Varsinaisesti antologiakurssi alkaa tammikuussa 2020, mutta jo tulevana syksynä opistossa alkaa lämmittelykurssi Tyrvääläistä jännitystä”, Irmeli Knuutti kirjoittajayhdistyksen hallituksesta kertoo.

Tyrvääläistä jännitystä -kurssille voi ilmoittautua opiston normaalin kurssi-ilmoittautumisen alkaessa 13.8.2019 klo 12.30 alkaen.

“Kurssille ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat oppia jännitystekstien kirjoittamista”, sanoo Knuutti, joka on myös yksi Tyrvääläisen satukirjan kirjoittajista.

Möllärimestari-kilpailun antologiasarjan voitti Tampereen seudun työväenopistossa tehty teos Tiellä.

Paikallisesti menestystä tuli antologiasarjan lisäksi lasten- ja nuortenkirjasarjassa, jossa Jukka Jussila voitti toisen palkinnon teoksellaan Olipa kerran. Kirjan on kuvittanut Oona Wessman. Tuomaristo kiitti Jussilan satuja rauhoittaviksi ja luonteviksi hassuiksi jutuiksi, joissa klassisten satujen tapaan johdonmukaisuus heittää hulvatonta kuperkeikkaa.