Huittisten keskustassa kelpaa nyt istuskella – Kiviniitty lahjoitti penkit

Kiviniityn penkkejä on sijoitettu muun muassa Desapin, Wanhan WPK:n, Sarden Tyylituunaamon ja Kuvapassin eteen. Kuvassa oleva penkki odottaa istujia Artemiian edessä.

Huittisten keskustaan on jo pidempään kaivattu lisää puistonpenkkejä istuskelua ja levähdystä varten. Vaikka keskustaa on viime vuosina kehitetty aktiivisesti, penkkien määrä ei ole lisääntynyt. Aihe nousi esiin viimeksi keväällä Kauppiasverkoston kokouksessa.

”Siellä suunniteltiin lähinnä tulevia juttuja ja tapahtumia, mutta pohdittiin myös muita asioita. Useammankin kauppiaan korviin oli kantautunut etenkin ikäihmisten toive saada lisää istumapaikkoja keskustaan”, toimitusjohtaja Juha-Pekka Kiviniitty taustoittaa.

Kiviniityn auto- ja maatalouskonehuolto Oy:llä sattui olemaan omista tarpeista yli jääneitä penkkejä, jotka yritys päätti antaa kaupunkilaisten käyttöön.

”Meillä on ollut omissa jutuissamme käyttöä penkeille, joita on pidetty jemmassa tarpeen varalta. Nyt sellainen tuli eteen”, Kiviniitty naurahtaa.

Kahdeksan penkkiä on sijoitettu keskustaan Huittisten kaupungin parhaaksi katsomille paikoille.

”Me emme vaikuttaneet penkkien sijoituspaikkoihin, sillä kaupungilla on paras tieto siitä, mihin ne kannattaa laittaa. Penkit säilyvät Kiviniityn omistuksessa, mutta kaupunki saa käyttää niitä vapaasti.”

Kiviniityn mukaan penkit ovat saaneet hyvän vastaanoton.

”Varsinkin sosiaalisessa mediassa on kiitelty, että ne tulivat tarpeeseen. Toivomme penkeille kovaa käyttöä.”

Kiviniityn auto- ja maatalouskonehuollolla on tapana laittaa hyvä kiertämään aina mahdollisuuden tullen. Esimerkiksi Hullussa Yössä yritys on järjestänyt kaupunkijunalla ajelukierroksia eri ryhmille ennen tapahtuman virallista alkua.

”Meille on tärkeää olla mukana tällaisissa jutuissa. Loppujen lopuksi aika pienillä teoilla pystyy tekemään hyvää isolle joukolle ihmisiä.”