Käsityöläistori, perinnepeliturnaus ja vapaaehtoinen pääsymaksu – Huittisten museolla tapahtuu perjantaina

Kuva kesäkuun Käsityöläistorilta, jolloin sade kasteli sekä myyjät että asiakkaat. Kuvassa vasemmalla keraamikko Sirpa Luukkonen, Vuohelman Petra Juvela ja Keramiikkapaja Kruukun Anu Isokallio. Kuva Huittisten museo / Satu Rantala.

Huittisten museolla vietetään perjantaina 12. heinäkuuta tapahtumaperjantaita. Lähialueen käsityöyrittäjät pystyttävät myyntipöytänsä museon pihalle, ja tarjolla on ainakin keramiikkaa, kudonnaisia, grafiikkaa, kortteja ja vuohenmaitokosmetiikkaa.

Tapahtuma levittäytyy myös Kirkkopuistoon, jossa alkaa klo 15.30 perinnepeliturnaus. Leikkimielisessä haasteturnauksessa joukkueet ottavat mittaa toisistaan kaupunkikyykässä, renkaanheitossa ja Tykkimiehen kroketissa. 

Huittisten Hullut Miehet ovat koonneet riveistään joukkueen ja haastaneet mukaan Huittisten Kotiseutuyhdistyksen ja Rahtarit Lauttakylän osaston.

Pelit ovat Joel Nokelaisen kehittämiä muunnelmia tutuista peleistä, ja niitä pelataan puusta veistetyillä välineillä. Turnauksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus päästä kokeilemaan pelejä ja saada Nokelaiselta vinkkejä pelivälineiden valmistamiseen.

Museo on perjantaina 12. heinäkuuta poikkeuksellisesti auki kello 19 asti. Tapahtuman ajan kello 15–19 museoon pääsee tutustumaan periaatteella “maksa, mitä haluat” eli pääsylipun voi lunastaa haluamallaan hinnalla. Yleisöä pyydetään varaamaan lipunostoon tasaraha.

Tapahtuman järjestävät Huittisten museo ja Huittisten kaupunki.