Vuokratalot Oy:n vesimaksuennakko hämmentää – “Osassa kohteista vesi on kuulunut vuokraan”

Kuvituskuva.

Sastamalan Vuokratalot Oy ottaa käyttöön vesimaksuennakon.

Aiheesta Alueviestissä 10.7. julkaistu juttu on herättänyt yhtiön vuokralaisista hämmennystä, sillä osassa asunnoista vesi on tähän saakka kuulunut vuokraan.

“Vuokrasopimuksessa lukee kohdassa ‘muut kulut’ vain autokatospaikka. Vesi siis on kuulunut ja näin ollen pitäisi vieläkin kuulua vuokraan. Kysyin mittareita asentaessa, että tuleeko vesi nyt maksulliseksi. Vastaus oli ei“, nimimerkki Vihainen vuokralainen kirjoittaa.

Sastamalan Vuokratalot Oy:n toimitusjohtaja ja isännöitsijä Juha Runnarin mukaan kaikkiin yhtiön taloihin asennetaan jollakin aikavälillä vesimittarit.

“Tämä johtuu siitä, että näin saamme kohtuullistettua jokaisen asukkaan vuokraa. Kun vesimittarit on asennettu, nykyinen veden kulutuksen määrä otetaan huomioon vuokrissa, eli vuokrat putoavat ja jokainen maksaa kuluttamastaan vedestä. Näin jokainen asukas voi itse vaikuttaa kokonaisvuokran määräänsä ja kukaan ei joudu maksamaan toisen kuluttamasta vedestä”, Runnari toteaa.

Esimerkiksi Kallialassa, jonne vesimittarit hiljattain asennettiin, ei vesimaksua Runnarin mukaan oteta vielä tänä vuonna käyttöön. 

“Ensi vuoden vuokria määritettäessä otetaan veden kulutus huomioon. Näin ollen vuokrat eivät ainakaan tule nousemaan ja jokaiselle tulee kulutuksen mukainen vesimaksu, eli kukaan ei joudu maksamaan omassa vuokrassaan muiden kuluttamaa vettä. Tämä on tänä päivänä kaikissa asuinrakennuksissa normaali käytäntö”, korostaa toimitusjohtaja.