Autoglym Ralli näkyy ja kuuluu lauantaina myös Sastamalassa

Lauri Joona
Sastamalalainen Lauri Joona johtaa tällä hetkellä SM3-sarjaa. Kuva: Sami Muntila.

Autoglym Ralli näkyy ja kuuluu myös Sastamalan teillä lauantaina 13. heinäkuuta. Kilpailun keskuspaikka on Nokian ajoharjoittelurata, mutta rallireitit kulkevat Nokian, Sastamalan ja Ylöjärven maineikkailla erikoiskokeilla.

Sastamalassa ajetaan kolme erikoiskoetta Masossa, Horniolla ja Nohkuassa, ja kilpailijat ajavat ne kahteen kertaan.

Kilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 160 autokuntaa, joista 84 kuuluu Historic- ja VW Aircooled -luokkiin. Rallissa nähdään myös kansainvälistä väriä, kun junioreiden kärkikuljettaja, espanjalainen Jan Solans kilpailee ensimmäistä kertaa Suomen sorateillä. Nuorukainen valitsi Autoglym Rallin testikilpailukseen ennen Neste Rallia.

Solansin kanssa etuvetoisten luokkavoitosta lähtevät kilpailemaan SM-sarjaa johtava sastamalalainen Lauri Joona sekä punkalaitumelainen Arttu Lähdeniemi.

Ensimmäinen auto starttaa kello 9.01.