Teräsmiehillä ja -naisilla pian juhlakilpailu – Stormin Teräs talkoillut jo 30 vuotta

Sami Nikkilä Vantaan SM-kisoissa 15. kesäkuuta. Mies puolustaa elokuussa Teräsmies-mestaruuttaan. 

Stormin Teräksen 30-vuotisjuhlakilpailut eli avoimet Teräsmieskilpailut pidetään Vammalan Kaalisaaren urheiluareenalla lauantaina 3. elokuuta.

Lähtö tapahtuu kello 13. Kilpailu alkaa 300 metrin uinnilla ja jatkuu 18 kilometrin pyöräilyllä ja 6 kilometrin juoksulla. Nuorten alle 16-vuotiaiden juoksuosuus on 4 kilometriä.

Pääsarjojen lisäksi kilpaillaan myös joukkueilla, joissa yksi joukkueen jäsen suorittaa yhden edellä mainituista osasuorituksista. Lisäksi kilpailussa on kuntosarja miehille sekä naisille. 

Kilpailukeskuksessa yleisöllä on mainio paikka seurata kilpailun etenemistä, sillä uinnin näkee Kaalisaaressa kokonaan, pyöräilyosuuden molemmissa vaihdoissa ja juoksijoiden taivallusta voi ihailla useampaan kertaan.

Nikkilä puolustaa voittoaan

Juhlakilpailuun odotetaan runsasta osanottoa laajalta alueelta.

Ainakin Stormin Teräksen oma poika Sami Nikkilä, joka jo tänä vuonna Vantaalla 15.6. voitti Suomen mestaruuden 45-49-vuotiaiden luokassa sprinttimatkalla, on tulossa puolustamaan viimevuotista voittoaan Kaalisaareen. Naisten viimevuotinen voittaja Johanna Virtanen ei vielä ole ilmoittanut tulostaan.

Teräsmieskilpailuja on käyty vuodesta 1990, mistä voidaan kiittää suurelta osin edesmennyttä Seppo Peltosta, joka oli ideoimassa ja toteuttamassa ensimmäisiä kisoja. Lähtöpaikkana toimi Stormin Evon uimaranta vuodet 1990-2006, vuodet 2007-2009 Hotelli Ellivuori toimi puolestaan kilpailukeskuksena.

Juhlavuosi on tänä kesänä myös Kaalisaarella, pidetäänhän siellä jo kymmenes (2010-2019) kilpailu.

Paljon työmyyriä

Ilman kisajärjestelyissä uurastaneita tuskin olisi kisojakaan.

Kaikissa kilpailuissa mukana olleita työmyyriä ovat Rauno Ristimäki, Reino Koivula, Markku Kulmala, Jorma Pakarinen ja tietenkin Pirkko Peltonen, kisojen ideanikkari Seppo Peltosen puoliso. Voi kai sanoa, että miljoona miljoona miljoona ruusua on Pirkko jakanut kisaajille palkintojenjaossa. Ehkäpä myös juhlavuonna.

Monet muut lukuisat talkoolaiset ovat hekin olleet kilpailun läpiviennin kannalta tosi tärkeässä roolissa.

Juhlakilpailujen kunniaksi kilpailijat saavat osallistumisestaan muistoksi hienon teknisen t-paidan Stormin Teräksen logolla. Jo senkin takia kannattaa ottaa osaa lämminhenkiseen kyläkilpailun tunnelmaan.

Infoa kisasta osoitteella www.storminteras.fi

KH

Kommentointi ei ole käytössä.