Tyrvään pappilan alueen kaavamuutos mahdollistaisi lisärakentamisen – “Ei suunnitelmia”, sanoo Jarmo Nieminen

Viitteellinen havainnekuva Asemakadun suunnasta kertoo, millainen voisi olla kivinavetan laajennusosa. Kuva on kaupungin kaavoitussuunnittelun materiaalia.

Neljä vuotta vireillä ollut Tyrvään pappilan ympäristön asemakaavamuutos on nytkähtämässä eteenpäin.

Kaavaehdotuksessa kivinavetan viereen Uosson kiertoliittymän puolelle on osoitettu laajentumisen mahdollistava rakennusala. Kiinteistön seinään kiinni tulevalle rakennusalan osalle saisi rakentaa yksikerroksisen nivelosan, joka yhdistää navetan enintään kolmikerroksiseen laajennusosaan.

Toteutuessaan uusi kaava mahdollistaisi myös seurakuntatalon laajentamisen eteläpuolelle eli rannan suuntaan. Ehdotuksessa ja viitteellisissä havainnekuvissa seurakuntatalon yhteyteen on kaavailtu yksikerroksista, seurakunnan toimintaa tukevaa rakennusta.

Viitteellinen havainnekuva etelän suunnalta. Kuva kaupungin kaavasuunnittelun materiaalia.

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Tyrvään pappilan uusi käyttötarkoitus kulttuuripalveluiden tuottajana sekä mahdollistaa  eri toimintojen kehittyminen alueella.

Liekoveteen, Jaatsinkatuun ja Asemakatuun rajoittuvalla alueella on pappilan, kivinavetan ja seurakuntalon lisäksi kaksikerroksisia asuinrivitaloja sekä kaksi nelikerroksista asuinkerrostaloa.

Sastamalan kaupunginhallitus asetti kaavamuutosehdotuksen nähtäville heinäkuun alussa, ja siitä voi jättää muistutuksia elokuun loppuun mennessä.

Jarmo Nieminen on tyytyväinen kivinavettaan galleria- ja tapahtumatilana. Henry Mooren taidetta on siellä esillä elokuun 18. päivään saakka. Syyskuussa rakennuksessa soi jazz-musiikki.

Jarmo Nieminen: Ei laajentamissuunnitelmia

Tyrvään Pappilan omistavan Partnos Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Nieminen kertoo, että kesä on tähän mennessä sujunut mainiosti.

Pappilan uudistunut puutarha patsaspuistoineen, kivinavetan Henry Moore -näyttely, pappilan Abraham Brax -näytelmä ja muut tapahtumat ovat saaneet runsaasti myönteistä huomiota osakseen. Niemisen mukaan live-keskiviikot ovat keränneet amfiteatterin täyteen väkeä viikosta toiseen.

Sastamalan kaupungilta viideksi vuodeksi vuokratun kivinavetan osalta rakennuksen uudistaminen kuitenkin riittää Niemisille – ainakin toistaiseksi. Viimeksi keväällä he teettivät kivinavetassa remontin, jotta myös rakennuksen yläkerta soveltuu näyttely- ja tapahtumatilaksi.

”Tällä hetkellä meillä ei ole muita suunnitelmia tai haaveita lisärakentamisen suhteen”, Nieminen sanoo.

Kuvassa kaava-alueen mahdolliset uudet rakennukset oranssilla värillä. Kuva kaupungin kaavoituksen materiaalia.