Avainhenkilöksi valittu Kirsi-Marja Nieminen: ”Jarmoa pitää vähän toppuutella”

Kirsi-Marja Nieminen sai Sastamalan Avainhenkilön tittelin kansanvallan päivässä lauantaina.

Sastamalan Avainhenkilöksi lauantaina valittu Kirsi-Marja Nieminen toteaa, etteivät he miehensä Jarmon kanssa halua olla vain paikoillaan. Koko ajan pitää olla jotakin tekemistä.

”Jarmon kanssa mietimme, että Sastamalassa on mahdollisuuksia, mutta niiden eteen pitää tehdä jotakin tai kaupunki näivettyy. Koska meillä on mahdollisuus tehdä Sastamalan eteen töitä, niin teemme. Tässä on varmasti osa sitä yhteiskuntavastuuta, jonka toteuttamiseen Jarmo osallistui jo Vexven aikana.”

Kirsi-Marja ja Jarmo ovat viime vuosina antaumuksella kehittäneet kotikaupunkiaan. Tyrvään vanhan pappilan kunnostus tapahtumien taloksi, entisen museon eli kivinavetan henkiin herättäminen ja Kärppälän ratsastustallin rakentaminen ovat näyttöjä kotiseutuhengestä.

”Asuimme viisi vuotta Kittilässä. Piti olla kaukana, jotta näki lähelle. Näimme ilmoituksen pappilan myynnistä ja Jarmo sanoi, että tuossa voi olla mahdollisuus. Mietimme asiaa ja toteutimme sen. Oli myös kaipuuta kotikaupunkiin”, kertoo Kirsi-Marja kaiken alusta.

Pappila täyttänyt odotukset – Funkkistalon tulevaisuus auki

Tyrvään vanha pappila on remontoitu huolella. Samoin pihapiiri on tehty kauniiksi kokonaisuudeksi.

”Olen ammatiltani lastenlääkäri. He ovat tunnetusti pilkun viilaajia. Ehkä siksi olen halunnut, että tehdään viimeistä piirtoa myöten. Tosin, kyllä Jarmokin näihin asioihin paneutuu, vaikka hän onkin enemmän sellainen ideageneraattori, joka näkee mahdollisuuksia ja minä toteutan. Joskus Jarmolla on niin paljon ideoita, että pitää vähän toppuutella.”

Tyrvään vanhassa pappilassa on kuusi vakituista henkilöä töissä. Kiireapulaisia on niin, että kokonaisluku on noin kaksikymmentä.

”Pappila on täyttänyt odotukset etenkin tänä kesänä. Halusimme Jarmon kanssa, että kesäterassista tulee kaupunkilaisten olohuone, niin on käynyt.”

Marttilankadun varren funkkistalo on kokonaan huputettu ja remontin alla. Mitä siihen tulee?

”Vielä ei tiedä. Itse emme lähde siinä pyörittämään mitään toimintaa. Meillä alustavasti ollut keskusteluja parin toimijan kanssa, mutta ne ovat alkuvaiheessa. Talon remontti valmistuu ensi kevään aikana”, sanoo Kirsi-Marja.