Rautaveden Liikenne laajentaa toimintaansa – Huittisten ja Rauman välille uusi edestakainen vakiovuoro

Rautaveden Liikenne laajentaa toimintaansa. 

Rautaveden Liikenne laajentaa toimintaansa. Huittisten ja Rauman väliä alkaa torstaina 8. elokuuta liikennöidä uusi edestakainen vakiovuoro, jollaista kaupunkien välillä ei ole ollut pitkään aikaan. Koulupäivinä ajettava uusi vuoropari parantaa merkittävästi asiointimahdollisuuksia.

Uusi vuoro merkitsee Rautaveden Liikenteelle uutta avausta. Yritys ei ole lähes 30-vuotisen historiansa aikana liikennöinyt Raumalle.

Vuoro lähtee Huittisten linja-autoasemalta kello 8.30 ja ajaa reitin pitkin valtatietä 12. Eurassa auto pysähtyy kello 9 ja Lapin tienhaarassa 9.15. Siitä matka jatkuu edelleen Äyhönjärven ja aluesairaalan pysäkin kautta Rauman linja-autoasemalle, jonne auto saapuu kello 9.35. Vuoro ajaa tarvittaessa Rauman Ammattioppilaitoksen, Rauman Kauppaoppilaitoksen ja Otan koulun kautta.

Vuoro lähtee Rauman linja-autoasemalta takaisin kello 11.30 ja ajaa samaa reittiä Huittisiin, jonne tuloaika on 12.35.

“Uudet vuoromme parantavat merkittävästi reitin varrella asuvien ihmisten palvelua. Tähän mennessä Huittisten ja Rauman välillä ovat liikennöineet vain pikavuorot, jotka pysähtyvät vain muutamissa paikoissa. Sen sijaan nämä uudet vakiovuorot pysähtyvät reitin kaikilla bussipysäkeillä”, kertoo Rautaveden Liikenteen liikenteestä vastaava johtaja Erkki Siivonen.

Aikataulu on Siivosen mukaan suunniteltu niin, että esimerkiksi Rauman lähikunnista pääsee hoitamaan asiansa Raumalla vuoron saapumisen ja lähdön välisenä aikana.

“Rauman linja-autoaseman lähellä on useita kauppoja sekä muun muassa apteekki. Parissa tunnissa ehtii hyvin toimitella asiat”, Siivonen arvioi.

Nettiliput myyntiin

Huittinen-Rauma -vuoro merkitsee myös askelta uuteen aikaan lipunmyynnin osalta. Kyseessä on yrityksen ensimmäinen vuoro, johon voi ostaa lipun jo etukäteen Matkahuollon nettisivujen kautta. Vuorossa kelpaavat maksuksi myös kaikki muut Matkahuollon lipputuotteet sekä tietysti käteinen raha.

“Nettiliput ovat tätä päivää ja tulevaisuutta. Hankimme nyt tältä reitiltä kokemuksia, ja niiden myötä harkitsemme nettilippujen laajempaa käyttöä”, Siivonen toteaa.

Kiikan-Pehulan yhteydet lisääntyvät

Kiikan-Pehulan suunnasta tulleiden asiakaspalautteiden pohjalta Rautaveden Liikenne on lisännyt vuoroja myös siihen suuntaan.

“Sastamala-Huittinen -välille tulee kaksi edestakaista uutta vuoroa, ja lisäksi yksi uusi vuoro Keikyän ja Sastamalan välille”, Siivonen luettelee.

Alkava liikennekausi on Rautaveden Liikenteelle muutenkin poikkeuksellinen. Toinen uusi kohde on Oripää, jonne ajetaan aamuisin markkinaehtoinen vuoro Sastamala–Huittinen–Oripää. Paluuvuoro on Varsinais-Suomen Ely-keskuksen ostama ja kulkee reittiä Oripää–Vuorenmaa–Huittinen.

Kasvua Rautaveden Liikenteelle tulee myös Sastamalan koululaiskuljetuksista, joita varten yritys on hankkinut kaksi täysin uutta, puhtaimman Euro 6-päästöluokan 22-paikkaista pikkubussia.

Rautaveden Liikenne liikennöi Pirkanmaalla ja Satakunnassa 12 eri kunnan alueella. Tämän lisäksi yritys palvelee myös tilausliikenteessä.