“Ihan mahtavaa!” – Rakkauden sade kasteli yhteiselle piknikille kokoontuneet

Pöydän takana istuvat Elma Sarjomaa ja Liisa Jokela sekä edestä paikkansa ottaneet Tuija Kaasalainen ja Marja Tuori eivät antaneet sateen haitata piknikiään, vaan kilistivät iloisesti kuohuvalla.

Värikkäät sateenvarjot täplittivät Vammalan Torikatua torstai-iltana, kun Sastamalassa toteutettiin kaupungin ensimmäinen Illallinen taivaan alla -teemapäivän piknik.

Sään haltijat eivät olleet tapahtuman puolella, vaan piknikin käynnistyessä kello 18 vettä vihmoi taivaalta urakalla.

“Ei haittaa, tämä on rakkauden sade”, hihkaisi pitkästä pöydästä hyvissä ajoin paikkansa varannut naisjoukko.

“Me olemme tällainen neljän ystävän klaani, poikkitaiteellinen porukka”, esittelivät itsensä kiikoislaiset Liisa Jokela, Tuija Kaasalainen ja Marja Tuori. Kolmikkoa täydensi vielä myöhemmin paikalle saapunut Elma Sarjomaa.

Klaani oli ottanut tilaisuudesta kaiken ilon irti ja pukeutunut hauskoihin asuihin. Kaasalainen kertoi esittävänsä rietasta nunnaa, Tuorin kostyymin piti kuvata joulupukin muorin asua.

“Mutta päähän kietaistu huivi teki tästä kyllä hiukan muslimi-henkisen”, hän virnisti.

Illalliseväänsä naiset olivat koonneet käteviin muovirasioihin. Niistä löytyi muun muassa salaattia, suolakurkkuja hunajan kera sekä pikkusuolaista.

“Ja onhan meillä myös kebabia! Jälkkäriksi syödään juustokakkua. Juomina on marokkolaista mintunlehtiteetä sekä tietenkin kuohuvaa, eli marjamehua vissyllä.”

Jokela, Kaasalainen, Tuori ja Sarjomaa olivat innoissaan yhteisöllisestä piknikistä, jota he aikoivat viettää sopivan hartaissa ja vakavissa tunnelmissa.

“Tosi kiva, ihan mahtavaa että Tyrväällä järjestetään jotakin tällaista! Toivomme ehdottomasti, että tästä tulee perinne. Vinkkinä järjestäjille voisi heittää, että tuokaa tapahtuma myös Sastamalan muihin entisiin kuntakeskuksiin.”

Sateen sattuessa sateessa. Sateenvarjot ja sadetakit olivat kova sana torstai-iltana Vammalan torilla.

Sastamalaan tiensä olivat löytäneet myös huittislaiset Marjut Peltola ja Timo Lampinen, jotka olivat illallisella ystäväpariskuntansa kutsumina.

“Mielellämme lähdettiin tustumaan uuteen tapahtumaan”, pariskunta summasi sateenvarjojensa alta.

Seurue myönsi tutkailleensa päivän aikana hieman huolissaan sääennusteita, mutta kukaan ei ainakaan tunnustanut miettineensä tapahtuman väliin jättämisen mahdollisuutta.

“Kokemus se on tämäkin. Eiköhän säästä selvitä, kun otetaan se huumorin kannalta”, Peltola naurahti ja muistutti, että kostea illallinen painuu varmasti paremmin mieleen kuin kauniissa auringonpaisteessa vietetty.

“Tosin huomenna voi olla käsivarsi kipeä sateenvarjon kannattelusta.”

Timo Lampinen ja Marjut Peltola olivat saapuneet piknikille Huittisista ystäväpariskunnan kutsumina. Piknikmenu sisälsi muun muassa tonnikalapiirakkaa ja suklaakakkua.
Sateinen sää ei latistanut tunnelmaa Illallinen taivaan alla -tapahtumassa.

Illallisen kattausaika oli kello 18 – 21. Tapahtuman mahdollistaneet Vammalan Yrittäjät, Sastamalan Yrittäjänaiset sekä torin alueen kauppiaat järjestivät paikalle pöydät ja tuolit, osallistujat toivat tullessaan ruoat, juomat, astiat, aterimet sekä pöytäliinan.

Tapahtuman tarkoituksena oli houkutella ihmisiä syömään ulkona yhteisen ruokapöydän äärellä, saada torialueelle ”pöhinää” ja luoda uusi vuosittainen perinne.

Kaikki tarjolla olleet 160 illallispaikkaa varattiin.