Vexveltä historiansa suurimmat venttiilit Kiinaan – pituutta 1,6 metriä ja painoa lähes kuusi tuhatta kiloa

Vexve
Vexven tehdas Sastamalassa.

Sastamalalainen venttiilivalmistaja Vexve on myynyt historiansa suurimmat venttiilit kaukolämpöprojektiin Kiinassa. Projektissa rakennettava kaukolämmön siirtolinja on valmistuessaan maailman suurin.

Kyse on DN 1600 -kokoluokan läppäventtiileistä. Venttiili on halkaisijaltaan 1,6-metrinen ja painaa miltei 6000 kiloa.

“Tuotekehitysprojekti aloitettiin kesällä 2018 varsin nopealla aikataululla, kun saimme tiedon Zhengzhoun kaukolämpöprojektista ja asiakastarpeesta”, kertoo läppäventtiilien tuotepäällikkö Tuomas Teittinen.

Projektissa Zhengzhoun kaukolämpölaitos rakentaa uuden 35 kilometriä pitkän kaukolämmön siirtolinjan voimalaitoksesta kaupunkiin. Tehokkaan lämmönsiirron lisäksi uusi siirtolinja mahdollistaa lämmöntuotannon keskittämisen modernimpaan ja isompaan laitokseen useiden pienempien ja iältään vanhempien hiilellä toimivien lämpölaitosten sijaan.

Maailman suurin kaukolämmön siirtolinja

Lämpölinjat kulkevat vilkkaasti liikennöidyn tien alta ja koko tien sulkeminen olisi aiheuttanut merkittävää liikenteen puuroutumista 10,2 miljoonan asukkaan kaupungissa.

Tästä syystä asiakas päätyi kahden DN 1400 -linjan sijasta yhteen DN 1600 -linjaan. Valmistuessaan kaukolämmön siirtolinja tulee olemaan kokoluokassaan maailman ensimmäinen.

”Nopealla toiminnalla ja ennakoinnilla saimme etumatkaa kilpailijoihin nähden. Hyvän kehitysyhteistyön ansiosta osatoimittajiemme kanssa saimme suunniteltua erityisen korkealaatuisen venttiilin”, Teittinen kehuu. 

Projektiin on tilattu Vexveltä DN 1600 -venttiilien lisäksi pienempiä läppäventtiileitä. Ensimmäinen DN 1600 -venttiilitoimitus tehtiin projektiin heinäkuun lopussa ja on samalla uusi merkkipaalu Vexvelle Kiinan markkinoille.

”Haluamme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla, joten olemme todella ylpeitä siitä, että pystyimme vastaamaan asiakastarpeeseen näinkin nopealla aikataululla. Vexvellä on pitkä historia Kiinan markkinoilla ja tämä on hienoa jatkoa sille. Uskomme, että kysyntää tämän kokoluokan venttiilille on suurissa kaupungeissa myös jatkossa”, toteaa Kiinan myynnistä vastaava Henrikki Pekkonen.