Harrastajat ihmeissään – Sastamalan Häntyristä varastettiin kaksi frisbeegolfkoria

Häntyrin 9-väylällä heittäjiä odotti torstai-iltana korin sijaan pelkkä betonijalka. Kuva: Mika Nevala.

Harrastajat törmäsivät ikävään yllätykseen Häntyrin frisbeegolfradalla Sastamalan Houhajärvellä torstai-iltana. 18-väyläisen radan puolivälistä oli kadonnut kaksi koria.

“8- ja 9-väylien korit on pöllitty”, vahvistaa Sasta frisbeegolf ry:n tiedottaja Mika Nevala.

AA1-luokituksen saanut Häntyrinkankaan rata on suosittu kilpa- ja harrastetason rata, jonka käyttö on aktiivista. Nevalan mukaan heittäjiä on ollut paikalla myös viime päivinä, joten varkauden ajankohta on tarkentunut torstaihin.

8-väylällä korin paikalla on pelkkä kuoppa, 9-väylälle muistoksi jäi betonijalka, johon kori oli kiinnitetty.

Korit ovat korkeudeltaan 150-senttisiä.

“On siinä hieman pitänyt nähdä vaivaa, kun on tämän kokoiset korit raahannut pois radalta. Kuljetukseenkin tarvitaan vähintään farmariauto”, Nevala miettii.

8-väylällä korin tilalla on pelkkä kuoppa. Kuva: Mika Nevala.

Mies on ymmärrettävästi harmissaan ilkivallasta. Häntyrinkankaan maa on vuokrattu Sastamalan kaupungilta, mutta rata on rakennettu Sasta frisbeegolfin toimesta talkoovoimin ja paikallisten yritysten tuella.

“Nyt harrastus vaikeutui, kun rata ei ole kokonainen. Ja seuralle se tietää rahanmenoa, kun tilalle on ostettava uudet korit. Yksi maksaa useamman sata euroa.”

Tapauksesta on tehty rikosilmoitus. Omat havaintonsa mahdollisesti epäilyttävästä toiminnasta Häntyrissä voi ilmoittaa Sastamalan poliisille tai Sasta frisbeegolfille. Nevala kehottaa myös tarkkailemaan, mikäli huomaa jonnekin ilmestyvän huipputason frisbeegolfkoreja. 

“Ne erottaa kyllä halvemmista markettikoreista.”

Varastetut korit ovat tämännäköisiä. Kuva: Mika Nevala.

Frisbeegolfin harrastajille Nevalalla on iloisia uutisia. Häntyrin rataa tullaan jatkamaan ensi vuonna.

“Silloin rakennetaan yhdeksän väylää lisää.”

Nevalan mukaan seuran toimintaa pyritään aktivoimaan nykyisestä. Elokuussa pelataan Telilän Sähkötyö Cupia ja syyskuussa ratkotaan nuorten mestaruudet. Lisäksi Kemiran radalla Pehulassa tullaan tarjoamaan kehitysvammaisille mahdollisuus kokeilla lajia, sillä rata on esteetön.

“Haluamme tuoda lajin kaikkien sastamalalaisten luo ja entistä paremmin näkyville. Joukkoon mahtuu kaikentasoisia harrastajia ja seurasta löytää itselleen varmasti heittokavereita”, mies vakuuttaa.