Saskyn kultamitalisti ammattitaidon MM-kisoihin

Wilhelmiina ja mitali.

Kivirakentajaksi Sastamalassa opiskeleva Wilhelmiina Saarijärvi kilpailee ammattitaidon MM-kisoissa. Ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailut eli WorldSkills-tapahtuma järjestetään Venäjän Kazanissa 22. – 27. elokuuta.

Saarijärvi voitti toukokuussa kultamitalin Taitaja2019-kilpailun viherrakentamisen lajissa. Hän kilpailee siinä myös MM-kisoissa. Viherrakentaminen kilpaillaan parilajina, ja Saarijärvi edustaa Suomea yhdessä Riverian Veikko Tahvanaisen kanssa.

Viherrakentamisen ammattilaiset rakentavat, hoitavat ja uudistavat pihoja, puistoja, tie- ja katuympäristöjä sekä golf- ja urheilunurmikoita.

WorldSkills-tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi, ja tänä vuonna siihen osallistuu noin 1 500 nuorta eri puolilta maailmaa kaikkiaan 56 eri lajissa. Vierailijoita tapahtumaan odotetaan kaikkineen yli 250 000.

Suomen joukkueessa on 27 nuorta kilpailijaa sekä tuomareita eli eksperttejä, jotka kilpailijoiden tapaan edustavat koulutuksen järjestäjiä ympäri Suomea.