Urheilutoimitus

VaLePan kasvatti Kaisa Nyman tekee paluun liigakentille

VaLePan kasvatti Kaisa Nyman tekee paluun liigakentille

Kaisa Nyman, omaa sukua Jokinen, on Vammalasta kotoisin ja VaLePan kasvatti.

Maan kokeneimpiin ja menestyneimpiin naislentopalloilijoihin kuuluva Kaisa Nyman (o.s. Jokinen) palaa parin vuoden tauon jälkeen liigatasolle Nurmon Jymyn keskitorjujana. Viime kauden Nyman pelasi naisten 1-sarjaa Jyväskylässä.

“Lopetin LP Viestissä vuonna 2016, pelasin sen jälkeen pari vuotta kakkossarjaa Salossa, ja kun vuosi sitten muutimme Jyväskylään, lähdin mukaan ykkössarjaan”, 186-senttinen Nyman kertoo.

Paluu liigaan alkoi tulla ajankohtaiseksi kesän aikana, kun Jymyn valmentaja Kari Tuomela sai houkuteltua Nymanin mukaan joukkueen treeneihin. Kun vielä työnantajakin näytti vihreää valoa etätyön mahdollisuudelle, oli päätös liittymisestä Jymyn vahvuuteen helppo tehdä.

“Fiilikset ovat olleet upeat. Minä osaan tämän homman, ja tiedän, miten se tehdään, ja kun olen vielä saanut Teemu Rauhalalta hyvät ohjeet fysiikkatreeneihin, on tunnelma odottava.”

Nymanilla on palkintokaapissaan kymmenen SM-mitalia. Niistä seitsemän on kultaista ja kolme hopeista. Suomen cupia Nyman on ollut voittamassa viisi kertaa. Naisten maajoukkueessa hän on pelannut 73 ottelua.

Päättäessään aiemman liigauransa Salon Viestissä Nyman oli neljänneksi eniten naisten pääsarjapelejä pelannut lentopalloilija Suomessa. Nyman on pelannut kaksi kautta myös Ranskassa.

“Omat tavoitteeni ovat ensi sijassa fysiikassa. Mikäli saan pidettyä kropan kunnossa, pystyn antamaan enemmän myös joukkueelle. Tässä iässä palautuminen on hitaampaa kuin nuorempana”, 36-vuotias Nyman naurahtaa.

Hän arvelee tuovansa Jymyyn kokemuksensa kautta henkistä vahvuutta.

“Luon uskoa ja tsemppiä nuoriin pelaajiin. Minä haluan voittaa kaikki pelit.”

css.php