Rallisprint-kilpailu Säkylässä tarjoaa nopeita suoria ja kimurantteja mutkia

Säkylän Huoltopiste Rallisprint
Sydänmaan vanha koulu toimii kilpailukeskuksena. “Tällä paikalla kilpailupäivän aamuna on ilmoittautuminen. Kaikki toiminnot saadaan hyvin mahtumaan”, mittailivat pöydän äärellä ratamestari Jyrki Peltola (vas.), apulaiskilpailunjohtaja Timo Palmen ja kilpailunjohtaja Ari-Pekka Saarinen. Kuva: Janika Ihanamäki.

Säkylän Sydänmaassa ajetaan kansallinen rallisprint-kilpailu sunnuntaina 8. syyskuuta. Luvassa on nopeita suoria ja kimurantteja mutkia.

Reitti on pituudeltaan 5,66 kilometriä. Rallisprint-kilpailun näyttämönä se on ensimmäisen kerran. Aiemmin reitti on ollut osin talviaikaan erikoiskokeena.

Säkylän Huoltopiste Rallisprintin järjestävät yhteistyössä Huittisten Urheiluautoilijat ja Säkylän Urheiluautoilijat. Kilpailukeskus on Sydänmaan vanhalla koululla. Se on nykyään kyläyhdistyksellä.

“Ajatus rallisprintistä alkoi itää viime vuoden puolella”, kertoo kilpailunjohtaja Ari-Pekka Saarinen. Toimiminen paikallisten kanssa on ollut sujuvaa. “Vastaanotto kylällä on ollut todella positiivinen ja kannustava, mikä on hieno asia ja hyvä siemen yhteistyölle”, kiittelee apulaiskilpailunjohtaja Timo Palmen. “Ei ole itsestään selvää, että maaseudulla halutaan tehdä ja järjestää. Jonkin verran tapahtumia kylällä on”, toteaa tiehoitokunnan puheenjohtaja Timo Rouhiainen ja vahvistaa Palmenin sanat.

Ennakkoon kilpailu on jo herättänyt kiinnostusta ja keskustelua. Reitti on uusi, teknisesti vaihteleva, haastava ja pitkä.

Ajantasaisimmat tiedot kilpailusta saa sen nimeä kantavasta Facebook-ryhmästä.

“Pidetään peukkua, että sää suosii”, Saarinen ja Palmen toivovat.

Säkylän Huoltopiste Rallisprint
Rallisprinttiin odotetaan kilpailijoita ympäri Suomea. Samana päivänä on myös Säkylän 150-vuotisjuhla. “Tässä on lähtö. Reitin alku on nopeaa tietä. Pian lähdön jälkeen vauhtia voi olla pitkästi toista sataa. Ensimmäisen VIP-auton kyydissä nähtäneen kunnanjohtaja Teijo Mäenpää”, Ari-Pekka Saarinen (vas.) ja Timo Palmen paljastavat. Kuva: Janika Ihanamäki.