Blues soi Lavian Huuhkajavuorella jo yhdennentoista kerran

Slim Butler. Kuva: Olli Sulin.

Viime vuonna Huuhkajavuori Blues juhli ensimmäistä kymmentä vuottaan näyttävän esiintyjäkaartin voimin loppuunmyydyssä tapahtumassa.

Kymmenessä vuodessa Huuhkajavuori Blues on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten bluestapahtumien joukossa. Tapahtumaa on järjestetty alusta saakka samana pysyneen, hyvin pienen, talkooporukan voimin. Tälle vuodelle yleisöodotus on noin 800 ja ennakkotiedusteluiden mukaan yleisöä on tulossa niin Turusta kuin Pohjanmaalta saakka. Samoin saadun yleisöpalautteen mukaan jokainen bändi vaikuttaa keräävän paikalle tasaisesti oman kuulijakuntaansa.

Huuhkajavuori Bluesissa esiintyy itseoikeutetusti järjestäjien isäntäbändi Old Union Blues Band. Ja vieraina Slim Butler & The SlimCuts, Jake’s Blues Band & Maria Hänninen sekä Emilia Sisco & Helge Tallqvist Band. Basisti Mikko Löytty soitti Huuhkajavuorella jo 2012 (SF Blues) ja tulee nyt uudelleen Slim Butlerin bändin mukana. Samoin Helge Tallqvist on tapahtumassa entuudestaan tuttu. Hän esiintyi vuonna 2015 Ina Forsmanin kanssa. Tämä on yksi bluessien perinteitä: samat soittajat palaavat Huuhkajavuorelle uusissa tai eri kokoonpanoissa.

Emilia Sisco.

Huuhkajavuoren vakiokävijöiltä on tullut hyvää palautetta muun muassa Maria Hännisen saamisesta tapahtumaan. Maria ’Manta’ Hänninen on musiikin monitoiminainen, muusikko, laulaja, lauluntekijä ja todellinen musiikin sekatyöläinen. Bluesissa Maria esiintyy pitkän linjan bluesrock-yhtye Jake’s Blues Bandin kanssa.

Emilia Sisco palkittiin vuonna 2017 Finnish Blues Awardseissa vuoden tulokkaana: sielukas blues-, soul- ja r&b-laulajatar. Emilia sanoo, että pitää tarkoittaa sitä mitä laulaa, ehkä juuri se tekee hänestä niin vakuuttavan. Ja Helge Tallqvisthan on Suomi Bluesin väsymätön puurtaja. Erikseen pitää vielä mainita bändin taitava kitaristi Konstantin Kovalev.

Slim Butleria on tituleerattu Lapin blueskunkuksi ja kokoonpanoa bluesin raskassarjalaiseksi. Se on edustanut Suomea Bluesin Euroviisuissa eli European Blues Challenge-tapahtumassa sekä Memphisissä International Blues Challengessa. Slimin debyyttilevy Inner Blues valittiin vuoden kotimaiseksi blueslevyksi vuonna 2012. Slim Butler eli Jarmo Puhakka lupaakin, että bändi on aika kovassa tikissä.

Teksti: Minna Koivisto

Jake’s Blues Band.