Saksitut: Eläinten hyvästelijät pyrkivät täydelliseen eläinproteiinikieltoon

Aatami ja Eeva taisivat aikoinaan paratiisissa nauttia vain hedelmiä, tai ainakin omenaa. Sen jälkeen ihminen on ollut kaikkiruokainen. Eli syönyt, mitä on irti saanut. Menneinä vuosikymmeninä ruokaan on kiinnitetty entistä enemmän huomiota. Ruokavalioon on haluttu lisätä kasviksia, viljatuotteita ja hedelmiä. Näin ihan ravitsemusterapeuttien kautta ja myös lääkäreitten. Kumpikaan taho ei sulje pois lihaa tai kalaa. Monipuolista ruokavaliota eläinproteiineineen pidetään yhä tasapainoisen ravitsevana.

Puhdasverinen kasvisruokavalio, vegaaninen ruokavalio, kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän. Siitä etsitään tietoa ja jokainen voi itse päättää, mitä syö. On kuitenkin syntynyt liikkeitä, jotka tavoittelevat täydellistä eläinproteiinien käyttökieltoa. Nämä eläinten hyvästelijät haluavat kieltää kaiken kananmunista hyönteisiin saakka. Yhdeksi keinoksi on valittu mielenosoitukset teurastamoiden lähistöllä. Tarkoituksena on pysäyttää eläinten kuljetusautoja ja jakaa tietoa vegaanista ruokavaliosta. Onkohan tuo kohderyhmä ja tapa oikeita? Laillisten elinkeinojen häiritseminen ei kuulu sananvapauteen. Toreilla tiedon jakaminen kyllä. Siis tiedon, ei syyllisyyden.

Jos esimerkiksi hirvieläinten metsästys kielletään kokonaan, niin auttavatko edes riista-aidat ihmishenkien säästämisessä? Onpa jossakin ollut sellaistakin tiedonjakoa, jossa kerrotaan lehmän kärsivän lypsämisestä. No, mitähän lehmä kokee, jos sitä ei lypsetä lainkaan?

Ihminen tarvitsee ruokaa. On jokaisen henkilökohtainen valinta, mitä haluaa suuhunsa laittaa.  Kasvikset, marjat ja vilja ovat eittämättä terveellistä ravintoa. Lihaa, kalaa tai kananmunia ei pidä kuitenkaan väkipakolla kieltää autoja pysäyttelemällä.

Onkohan muuten jossakin liike, joka ajaa kasvisten kieltämistä?