Kankaanrannasta Luja HT:n pelaaja-valmentaja

Kim Wikström ja Markus Kankaanranta (oik.) ovat Luja HT:n valmennustiimi.

Markus Kankaanranta (30), on solminut pelaajasopimuksen Luja HT:n kanssa. Lisäksi Kankaanranta toimii joukkueen 2-valmentajana sekä pelaaja-koordinaattorina.

Kankaanranta on lujalaislähtöinen jääkiekkoilija. Hän siirtyi C-juniorina pelaamaan Porin Ässiin ja edusti juniorivuosinaan myös HPK:ta. Tämän jälkeen Kankaanranta pelasi Lujassa Suomi-sarjaa  sekä TuTossa Mestistä. Sieltä hän lähti pelaamaan kahdeksaksi vuodeksi ulkomaille; Ranskaan, Saksaan, Englantiin ja Norjaan.

Kankaanranta kertoo tulevansa joukkueen mukaan oikein hyvillä fiiliksillä. Hänellä on hyvät muistot Lujasta ja juuri nyt on hyvä aika palata.

“Joukkueessa on mukana hyviä kavereita ja uudetkin pelaajat vaikuttavat hyviltä tyypeiltä.”

Päätyönään Alastaro Golfin toiminnanjohtajana toimiva Kankaanranta kiittää myös työnantajaansa mahdollisuudesta jäädä Suomeen. Pelaaja-valmentaja ei ole uusi rooli Kankaanrannalle, sillä hän teki vastaavaa viime vuonna Norjassa.

Kokemusta kaukaloon ja sen ulkopuolelle

Kankaanranta tuo joukkueeseen kokemusta sekä kaukaloon että sen ulkopuolelle. Tavoitteena on lisätä joukkueen urheilullisuutta, ja siitä mies itse on hyvä esimerkki.  2-valmentajana toimiminen on Kankaanrannan mukaan hyvä haaste hänelle itselleen. Päävalmentaja Kim Wikströmin mukana oloon Markus on erittäin tyytyväinen.

“Wikströmin tulo joukkueen valmentajaksi teki omaakin päätöstä tänne jäämisestä helpommaksi. Olemme sekä peli- että kämppäkavereita Saksan ajoilta.”

Kankaanrannan mukaan hän pystyy haastamaan Wikströmiä ja päinvastoin.

Kim Wikströmin mukaan Kankaanranta on joukkueelle todella tärkeä.

“Kun tehdään töitä parina, on ehdoton luottamus toiseen hyvin merkittävä. Lisäksi Markus tuntee pelaajat ja heidän persoonansa etukäteen.”

Työnjakoa Wikström ja Kankaanranta ovat tehneet siten, että Markus vastaa fysiikkaharjoittelusta sekä jääharjoittelussa hyökkääjistä, Kimin vastuulla ovat puolustajat.

Kankaanranta arvostaa sitä sitoutumista, mikä pelaajilla Luja HT:ssa on. Työn, perhe- ja muun elämän yhdistäminen kovaan treenaamiseen ei ole aina helppo juttu.

Hän haluaa olla mukana nostamassa Luja HT:n takaisin Suomi-sarjaan, seudun kärkiseuraksi.  Jääkiekko on Suomen suosituin urheilulaji ja Kankaanranta toivookin hallille paljon porukkaa. Hän lupaa, että kaukalossa nähdään menneitä vuosia urheilullisempi Luja sekä iloinen ja raikas sekoitus nuoria ja vanhoja, vieraita ja tuttuja pelaajia.

Teksti ja kuva: Omari