Vexven omistava DevCO ostaa tšekkiläisen venttiilivalmistajan – “Sastamalassa positiivista hyrinää”

Jussi Vanhanen.

Vexven omistava DevCO on päässyt sopimukseen johtavan tšekkiläisen teollisuusventtiilien valmistajan Armatury Groupin ostosta.

Vexven nykyinen toimitusjohtaja Jussi Vanhanen on nimitetty uuden ryhmän toimitusjohtajaksi.

Armatury palvelee erityisesti kaasu-, energia- ja metallurgiateollisuutta. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tšekin tasavallassa Dolní Benešovissa, jossa se työllistää noin 550 ihmistä.

”Vexve ja Armatury ovat molemmat tunnettuja tuotteidensa korkeasta laadusta sekä halustaan tarjota asiakkailleen alan parasta palvelua. Yhdistämällä voimamme voimme hyödyntää yhteistä osaamistamme sekä laajentaa tuote- ja palveluvalikoimaa niin uusilla kuin nykyisillä ydinmarkkinoillamme. Olemme erittäin innoissamme mahdollisuudesta olla mukana luomassa eurooppalaista johtavaa venttiiliratkaisujen toimittajaa koko energiasektorille”, sanoo Vexven toimitusjohtaja Vanhanen.

Vanhasen mukaan kaupalla ei ole välittömiä vaikutuksia Vexven Sastamalan ja Laitilan tehtaiden toimintaan.

“Tuotanto on ja pysyy täällä jatkossakin. Suomen ja Tšekin tehtaat ovat keskenään hyvin erilaisia ja soveltuvat erilaisten tuotteiden valmistukseen. Näen tässä paljon potentiaalia esimerkiksi kehitys- ja suunnittelutyön suhteen, jossa on myös Tšekissä erityistä osaamista.”

Vanhanen kertoo, että tietyissä tuotteissa Sastamalan tehtaan kapasiteetti ei ole aina riittänyt, jolloin tilauksia ei ole voitu ottaa vastaan.

“Ehkä tulevaisuudessa tällaisia tilanteita ei enää tule.”

Vanhasen mukaan ennen kaupan julkistamista asiasta kerrottiin Sastamalassakin tehtaan työntekijöille.

“Tieto sai työntekijöissäkin aikaan sellaista positiivista hyrinää. Tämä on pelkästään hyvä uutinen.”