VaLePa vie lentopallon Imatralle – Pelin toivotaan sytyttävän kipinän lajiin Etelä-Karjalassa

Yhteistyössä lisää lentopalloharrastajia Suomeen? Kuva: VaLePan tiedotus.

Kolmen viime kauden tuplamestari ja 2010-luvun kestomenestyjä VaLePa Sastamala Tampere jalkautuu marraskuussa Etelä-Karjalaan. Pukkipaidat pelaavat Vantaa Ducksin joukkuetta vastaan 23. marraskuuta Imatran Urheilutalolla.

IPV otti hyvissä ajoin keväällä yhteyttä ja ehdotti VaLePalle peliä Imatralla. Neuvotteluissa päästiin pian yhteisymmärrykseen, koska pelissä toteutuu molempien seurojen tahtotila.

“VaLePa haluaa olla mukana myös kehittämässä lajiyhteistyötä. Imatra mahdollistaa yhteistyön yli lajirajojen, sillä pesäpalloseura IPV ja lentopalloseura Ruokolahden Raju toimivat tapahtumaottelun vastuujärjestäjänä. Pyrimme luomaan yhteistyössä myös tukiverkoston lentopallon kehitykselle Imatralla. Luomalla uutta, pystymme kehittämään lajia ja seuraamme eteenpäin”, arvioi VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie

“VaLePa oli heti täysillä mukana, kun asiasta keväällä kysyimme. Nostan myös hattua tapahtumassa mukana olevan Ruokolahden Rajun toiminnalle, siellä on tyttöjen puolella selvää lentopallobuumia havaittavissa ja seurassa tehdään kovaa ja hienoa työtä”, kommentoi IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää

Tapahtuman järjestelyissä ja toteutuksessa mukana olevan Ruokolahden Rajun puheenjohtaja Jouko Savolainen nostaa esiin yli lajirajojen menevän seurayhteistyön ja sen merkityksen

“Olemme Rajussa kehittäneet viime aikoina yhteistyötä monen eteläkarjalaisen seuran kanssa. Tämä tapahtuma on loistava esimerkki siitä, mitä yhteistyöllä saadaan aikaan. Seurayhteistyön pitää aina olla molemminpuolista, ja tämä toimii IPV:n kanssa erinomaisesti”, kertoo Savolainen

Ennen VaLePan ja Ducksin peliä Imatran Urheilutalolla pelataan Ruokolahden Rajun naisten 2-sarjan kotiottelu.  Rajun päävalmentaja Riikka Lehmus näkee, että marraskuisella tapahtumalla on suuri merkitys koko alueen lentopallolle

“Tapahtuman merkitys lentopallolle on suuri, koska laji tarvitsee uuden sykäyksen ja nousun eteläkarjalaisen urheilun taivaalle. Lentopallo liikuttaa alueella valtavan määrän tyttöjä ja tarjoaa nuorille mahdollisuuden monipuoliseen ja vauhdikkaaseen lajin. Toivottavasti myös poikia saataisiin alueella harrastuksen pariin”, toteaa Lehmus

Lentopallopiireissä on kesän aikana haikailtu lentopallon ”kultaista sukupolvea”, joka saavutti 2007 EM-kisoissa 4. sijan. VaLePalla on ilo tuoda Imatralle tuon joukkueen runkopelaajat; passari Mikko Esko, yleispelaaja Olli Kunnari ja hakkuri Mikko Oivanen. Seuranaan heillä on nykyisiä maajoukkuemiehiä Markus KaurtoNiko Suihkonen sekä Ruotsin maajoukkueesta Erik Sundbergja David Pettersson, myös libero Aleksi Mutka on esiintynyt maajoukkueessa. Joukkueessa on myös nuoria tulevaisuuden maajoukkuepelaajia, kuten hakkuri Aaro Nikula 212 cm sekä keskimies Mikko Karjarinta 210 cm.

VaLePan tavoitteena on edelleen menestyä Mestaruusliigassa ja Suomen Cupissa. Rinnalla on tahto menestyä kansainvälisissä peleissä. Joukkue pelaa pääsystä Mestarien liigan lohkovaiheeseen, mikä tietäisi kansainvälisiä huippupelejä.