Vammalan teatteri juhli – Kuusikymppisen harrastajateatterin palo ei hiivu

Juhlimassa Raili Ruohola (vas.), puheenjohtaja Aino Kulmala ja Simo Ruohola.

Kun Vammalan teatteri juhli kuusikymmenvuotista taivaltaan viime lauantaina, niin juhlassakin oli sanavalmiiden näyttelijöiden tuntua.

”Jännittää niin kamalasti. Jos kaadun, niin ottakaa koppi”, nauratti juhlaväkeä teatterin puheenjohtaja Aino Kulmala heti alkajaisiksi.

Hän luotasi puheessaan lyhyesti Vammalan teatterin taivalta.

”On ollut nousuja ja laskuja. Olikohan se vuonna 1991, kun yhteen pöytäkirjaan oli kirjoitettu, että yhdistys on pa… ja velkojat hönkivät niskaan. Onneksi ne ajat ovat ohitse ja meillä on oma teatterikin.”

Vammalan teatteri perustettiin 1959. Moottorina oli Herkko Järvinen, joka jo aiemmin oli ohjannut näytelmiä Vammalan Opistolle. Vammalan teatterin avajaisnäytelmä oli Palokunnan juhlat, jonka Järvinen ohjasi.

Romulan taiteellinen teatteri muisti juhlakalua persoonallisella onnittelukortilla.

Aiempina vuosikymmeninä teatterilla saattoi olla useita ensi-iltoja vuosittain. Nykyisin esityksiä on pääsääntöisesti kaksi: kevätnäytös ja loppuvuonna Tyrwää Show.

”Lisäksi voi olla vierailijoita. Keväisin on yleensä kymmenen näytöstä, joissa on käynyt 800 – 1 000 katsojaa. Tyrwää Show -näytöksiä on kuusitoista ja yleisöä ne keräävät noin 2 000”, kertoo Aino Kulmala.

Kuten monissa harrastusta tarjoavissa yhdistyksissä, niin myös Vammalan teatterissa on hieman pulaa tekevistä ihmisistä.

”Se tietenkin tarkoittaa sitä, että harvemmille tulee enemmän tekemistä. Jäsenmaksu on pidetty kymmenessä eurossa, jotta se ei ainakaan olisi esteenä. Teatteri on mielestäni monipuolinen ja merkittävä harrastusmahdollisuus”, kertoo Kulmala.

Vammalan teatteri suuntaa tulevaisuuteen nykyisellä tavalla. Tosin teatterirakennus, eli Raivion työväentalo kokee uudistusta. Ensi vuoden alussa alkaa julkisivu- ja kattoremontti.

Koko jutun voit lukea keskiviikkona ilmestyvästä Alueviestistä.

Harrastajateatteriliiton kultaisella ansiomerkillä palkittiin rouva Vammalana tunnettu Taina Erkkilä. Vierellä hopeisen ansiomerkin saaneet Harri Kulmala ja Jarkko Mäkipää. Hopeisen ansiomerkin saivat myös Ilkka Rantanen, Aino Kulmala, ja Paavo Lahtinen.
  • avatar tuulahenttonen

    Jokaiselle runsaat onnentoivotukset ja menestystä Vammalan teatterille. Monet naurut naurettu vuosien varrella.

Kommentointi ei ole käytössä.