Tahto Areenan myöhästymisestä 150 000 euron sakko

Huittisten uusi liikuntahalli sai nimekseen Tahto Areena.

Huittisten kaupunginhallitus päätti maanantaina hyväksyä kaupungin ja Konepaja Survonen Oy:n sovintosopimuksen uuden liikuntahallin käyttöönoton viivästymisestä.

Konepaja Survonen toimi uuden liikuntahallin rakennusurakoitsijana. Urakkasopimuksen mukaan Tahto Areena olisi pitänyt ottaa käyttöön viime vuonna toukokuun viimeisenä päivänä. Betonilattian kuivumisen pitkittymisen vuoksi kaupupunginhallitus myönsi rakennusurakalle lisäaikaa 18.6.2018 asti. Lopulta halli saatiin otettua käyttöön vasta tänä vuonna tammikuun 4. päivänä.

Välitavoite myöhästyi 138 työpäivää. Urakkasopimuksen mukainen valmistumispäivä oli 10.8.2018, mutta urakka vastaanotettiin vasta kesäkuun 7. päivä.
Urakan vastaanotto myöhästyi 206 työpäivää.

Loppuselvityksessä todettiin, että urakkasopimuksen mukaista viivästyssakkoa kertyi yhteensä 469 850 euroa, minkä kaupunki pidätti maksamattomista urakkaeristä.

Kaupungin ja Konepaja Survosen käymien neuvotteluiden tuloksena sopimussakon suuruudeksi saatiin soviteltua 150 000 euroa.

Kaupunginhallitus ei niellyt sopimussakon pienentämistä aivan mukisematta. Reijo Lintunen (vas) olisi halunnut siirtää asian käsittelyä, kunnes päätöksenteon tueksi olisi saatu molempien tahojen asianajajien sekä kilpailuviranomaisen lausunto asiasta. Myös Niina Immonen (ps) ja Joonas Immonen (kesk) kannattivat siirtoa.

Enemmistön päätöksestä asia päädyttiin käsittelemään samassa kokouksessa.
Lintunen esitti Niina Immosen kannattamana, että sopimusta ei hyväksytä. Koko muulle hallitukselle 150 000 euron sakko kuitenkin sopi. Niina Immonen ja Reijo Lintunen jättivät asiasta eriävän mielipiteen.