Julkinen sektori toteuttaa kiertotaloutta aktiivisesti netissä – Sastamala mukaan käytetyn omaisuuden verkkohuutokauppaan

Kiertonet
Nettihuutokaupassa esimerkiksi kunnat, pelastuslaitokset ja valtion virastot myyvät mitä erilaisempaa omaisuutta.

Käytöstä poistunut julkisen sektorin omaisuus löytää uuden omistajan yhä useammin verkon välityksellä. Sastamalan kaupungin yhdyskuntatekniikkakin on liittynyt Kiertonetiin. Esimerkiksi Punkalaitumen kunta on käyttänyt palvelua jo aiemmin.

Kiertonetissä kaupataan käytöstä poistettua omaisuutta. Mukana on yli neljä sataa myyjää. Joukossa on esimerkiksi kaupunkeja, seurakuntia, valtion virastoja ja pelastuslaitoksia. Myyjälle kuluja tulee vain toteutuneista kaupoista.

Tälläkin hetkellä eri puolilta maata tarjolla on muun muassa suurkeittiölaiteita, lumiauroja, jouluvaloja, kesämökkejä ja mitä erilaisimpia ajoneuvoja.

Kauppoja Kiertonetin kautta on tehty yli 23 000.