Sastamala 10 vuotta – kaupunki juhlii lokakuun 10. päivä toimintaansa esitellen

Sastamalan kaupungin varastonhoitaja Martti Mäensivu esittelee pajalla uutta lyhtykoristetta. Kuva: Minna Isotalo.

Sastamalan kaupunki täyttää 10 vuotta, ja juhlapäivänä 10.10. sytytetään joulu-, tai oikeastaan kausivalot, ja pyydetään kaupunkilaisiakin sytyttämään omansa. Myös liputus on toivottavaa.

”Kirjapääkaupungille sopii hyvin juhlapäiväksi Aleksis Kiven päivä”, toteaa kulttuuripalvelupäällikkö ja juhlatoimikunnan jäsen Päivi Mäki-Kerttula.

Nuorisovaltuuston toiveesta kaupunki on hankkinut uusiakin valokoristeita. Pylväisiin laitettavia lyhtykoristeita on hankittu 15 kappaletta ja uusia valopalloja 25 kappaletta. Niitä tullaan asentamaan Marttilankadulle ja Onkiniemenkadulle. Kaupungin valaistuksessa tullaan käyttämään myös vanhoja jouluvaloja, joista kaupunkilaiset ovat kovin montaa mieltä.

Valoa Sastamalan syksyyn tuodaan lisäksi heijastimilla, joita on hankittu 8 000 kappaletta. Niitä jaetaan kaupungin eri toimipisteissä avoimien ovien päivänä ja koululaisille kouluissa.

Useissa kaupungin toimipisteissä on avoimet ovet juhlapäivänä, mutta esimerkiksi Sastamalan nuorisopalveluiden ja Sastamalan seudun mielenterveysseuran järjestämä nuorten hyvinvointipiste Pysäkki on avoinna koko viikon entisen Matkahuollon tiloissa.

Kaikki avoimin ovin toimintaansa esittelevät pisteet on merkitty Sastamala-ilmapalloilla ja lista kokonaisuudessaan löytyy kaupungin sivuilta. Juhlapäivänä voi myös matkustaa ilmaiseksi paikallisliikenteen kyydissä.

Jo juhlien alla tiistaina 8.10. Torikeskuksessa on paikalla liikennesuunnittelija keskustelemassa paikallisliikenteestä ja palveluliikenteestä. Avoimien ovien päivänä kaupungin toimijoita pääsee tapaamaan eri tapahtumissa.

Poimintoja juhlapäivän tapahtumista:

  • Sastamalan Opiston kursseille voi mennä tutustumaan maksutta.
  • Sosiaalikeskuksessa maalataan parkkiruutuja ja pidetään runokahvilaa.
  • Kaupungin kuntosalit ovat käytössä ilmaiseksi.
  • Pappilanpuistossa voi istuttaa juhlavuoden kukkasipulin. Puisto-osaston työntekijät opastavat ja kertovat halukkaille syksyn kukkasipuleista.
  • Sastamalan työllisyyspalveluiden toimintaa esitellään Aseman yksikössä.
  • Kaupungintalolla voi törmätä unissakävelevään Herra Hakkaraiseen. Kaupungintalon pihassa esitellään teknisen toimen isoja työkoneita ja kakkukahvia on tarjolla henkilöstöravintolassa.
  • Kahvia tarjoillaan myös esimerkiksi Karkun, Kiikan, Kiikoisten, Mouhijärven, Suodenniemen ja Äetsän kirjastoissa, Äetsän koululla sekä Keskustan ja Häijään päiväkodeilla.
  • Toukolan koululla voi osallistua kouluruokailuun nimellisellä maksulla. Ruokailuun pitää ilmoittautua 30.9. mennessä.
  • Facebookissa on valokuvakilpailu, jossa voi jakaa valokuvia Sastamalan Wanhoista Taloista sekä Ritajärven luonnonsuojelualueesta.

Juttua on muokattu 25.9. klo 11.05 ja lisätty, että Toukolan koulun ruokailuun on ennakkoilmoittautuminen, joka tulee tehdä 30.9. mennessä.