Sastamalan kaupunki ei ehkä haekaan elinkeinojohtajaa?

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ja pestinsä kesäkuussa jättänyt elinkeinojohtaja Ursula Lumme. Kuva: Alueviestin arkisto / Minna Isotalo.

Alueviestin toimitukseen yhteyttä ottanut sastamalalainen yrittäjä kysyy, milloin Ursula Lumpeelle lähdetään hakemaan seuraajaa, eli aikooko kaupunki palkata uuden elinkeinojohtajan?

”Ursulan poisjäänti on jo näkynyt negatiivisesti yrittäjille. Lupaavasti alkanut pöhinä on pysähtynyt”, lukijamme sanoo.

Tällä hetkellä Sastamalan kaupunki hakee yrityskoordinaattoria täydentämään henkilöstöresurssia ja vt. elinkeinojohtajana toimii Tanja Aarnikuru.

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin mukaan päätöstä uuden elinkeinojohtajan rekrytointiprosessin aloittamisesta ei ole vielä tehty, sillä elinkeinopuolen henkilöstöresursseja tarkastellaan nyt laajemmin.

”Kokoamme joukkuetta uudelleen ja neuvottelemme myös ostopalveluiden laajemmasta käytöstä aloittavien yrittäjien neuvonnan osalta. Tehtäviä on myös jaettu väliaikaisesti uudelleen, esimerkiksi Syke-yrityspuiston kokonaiskoordinaatio on minun vastuullani”, kertoo Malmberg.

Malmberg korostaa, että yrittäjäyhdistysten kanssa tehtävä yhteistyö on jatkunut erittäin hyvänä. Tästä esimerkkinä hän mainitsee juuri parhaillaan käynnissä olevat Alihankintamessut, jossa yrittäjiä on kaupungin osastolla esittelemässä Sastamalan vahvuuksia.

”Pöhinästä en tiedä, mutta yritystapahtumia ja tilaisuuksia järjestetään niin kuin tähänkin asti, eikä mitään ole peruttu muuttuneen tilanteen vuoksi”, Malmberg sanoo.

“Elinkeinojohtajalle riittävät resurssit”

Vammalan Yrittäjien puheenjohtaja Jari Moisio arvostaa sitä, että vt. elinkeinojohtajana toimii nyt aktiivinen ja osaava henkilö. Elinkeinojohtaja-kysymystä tärkeämpänä hän pitää elinkeinopalveluiden riittävän resurssin varmistamista.

”Jotta elinkeinojohtajan tehtävä on houkutteleva, tehtävän vaatimien tavoitteiden saavuttaminen mahdollista sekä paikkakunnan liike-elämän tarpeisiin vastaaminen onnistuu, on elinkeinojohtajalla oltava kunnossa myös välineet työnsä tekemiseen. Tähän olisi rekrytointia valmistelevien tahojen hyvä kiinnittää myös huomiota”, Moisio sanoo.

Moision mukaan elinkeinojohtajan haun aikataulu on kuitenkin kriittinen, sillä on tärkeää päästä jatkamaan Sastamalan yritys- ja elinkeinoelämän kehittämistä pitkäjänteisesti.