Nuorkauppakamaritoiminnassa verkostoidutaan ja kouluttaudutaan

Pekka Mäkinen, Sampo Satimus, Päivi Koivunen ja Heli Loponen katsovat vanhoista albumeista, millainen kuhina Vammalan markkinoilla kävi aikoinaan.

Vuonna 1969 perustettu Vammalan Nuorkauppakamari ry juhlii 50-vuotista taivaltaan tänä syksynä. Juhlajärjestelyissä ahkerasti mukana olevat senaattorit Päivi Koivunen ja Pekka Mäkinen iloitsevat, että kamari on edelleen voimissaan.

”Välillä näytti jo siltä, että toiminta loppuu vallan. Nyt remmissä näyttää olevan jälleen innokas, joskin pienehkö ryhmä. Ja suunnitelmat kuulostavat hyviltä”, hän kiittelee.

Kun Pekka Mäkinen toimi kamarin puheenjohtajana vuonna 1989, jäseniä oli noin 45. Päivi Koivusen kaudella jäsenmäärä oli hieman alle 40.

”Nyt meitä on vain kymmenkunta, mutta teemme paljon yhteistyötä esimerkiksi Pirkanmaan Nuorkauppakamarin kanssa”, kertoo tiedottaja Heli Loponen.

Varapuheenjohtaja Sampo Satimus kertoo, että Sastamalan lisa↔ksi Vammalan Nuorkauppakamari ry toimii myös Punkalaitumella ja Huittisissa, ja on laajentamassa toiminta-aluettaan kohti Euraa, Kokemäkeä ja Säkylää.

”Aloitamme aktiivisen jäsenhankintakampanjan heti juhlien jälkeen.”

Miksi sitten kannattaisi liittyä nuorkauppakamariin?

”Järjestö tarjoaa hyvät verkostot työelämään, laadukasta koulutusta, mielenkiintoisia projekteja sekä yhdessä tekemistä”, Satimus luettelee.

”Haluamme myös viestiä yrityksille miten ne voisivat hyötyä siitä, että heidän työntekijöitään olisi mukana toiminnassa”. Loponen lisää.

Päivi Koivunenkin mainitsee yhdeksi hyväksi syyksi kuulua nuorkauppakamariin juuri koulutusmahdollisuudet ja kertoo esimerkin 90-luvulta.

”Osallistuin sähköpostikoulutukseen, joka tosiaan oli uutta silloin. Meillä Vammaspainossa taisikin olla ihan ensimmäisten joukossa sähköpostit käytössä”, hän muistelee hymyillen.

Sekä Päivi Koivunen että Pekka Mäkinen nostavat esille myös elinikäiset ystävyyssuhteet, jotka ovat syntyneet kamaripiireissä.

Vammalan Nuorkauppakamari ry juhlii 50-vuotista taivaltaan lauantaina 5.10. Tyrvään pappilan kivinavetassa. Mukana on paljon entisiä puheenjohtajia, aktiivisia kamarilaisia, seuralaisia ja vieraita muista kamareista. Juhlaillallisen loihtii Tyrvään pappilan keittiö. Luvassa on myös runsaasti ohjelmaa.