Matkailuoppaat kokoustavat ja kouluttautuvat Sastamalassa

Sastamalan Oppaat
Sastamalan matkailuoppaita.

Sastamalan Oppaat isännöi valtakunnallisia opaskoulutuspäiviä ja Suomen Opasliiton syysliittokokousta. Matkailuoppaat kokoontuvat Ellivuoressa 11.-13. lokakuuta.

Opaskoulutuspäivien ja syysliittokokouksen teemana on “Sastamala – Herkkuja kiälelle ja miälelle”. Osallistujia on tulossa eri puolilta maata yli 130.

“Tapahtuman valmistelut alkoivat jo reilu vuosi sitten. Matkailuoppaamme ovat olleet työssä suurella innolla mukana”, iloitsee Sastamalan Oppaiden puheenjohtaja Eija Vaateri. “Suuria ponnistuksia ovat olleet esimerkiksi koko valtakuntaan jaetun lehden toimittaminen sekä tietenkin ohjelman kokoaminen”, hän jatkaa.

Oppaat saavat kuulla viikonlopun aikana useita paikallisia asiantuntijoita. Vieraina ovat juustomestari Peter Dörig, erä- ja luonto-opas Elina Jaakkola, kirjailija-kuvittajapariskunta Aino Havukainen ja Sami Toivonen sekä tilitoimistoyrittäjä Leena Nieminen. Tarjolla on myös retkiä, rooliopastuksia ja liikunnallisia aktiviteetteja sekä kiertoajeluja Kokemäenjokilaaksossa.

“Esittelemme vieraillemme upeaa Sastamalaa monipuolisesti. Kotiinviemisinä jokaisella osallistujalla on tuhti tietopaketti seutumme tarjonnasta. Tämän odotamme poikivan matkailijaryhmiä kaupunkiimme”, Eija Vaateri sanoo.

Sastamalan Oppaat ry juhlistaa opaskoulutuspäivien ja syysliittokokouksen yhteydessä yhdistyksen neljääkymmentä vuotta ja Sastamalan kaupungin kymmentä vuotta.