Huittinen mukana Kirjastokinon testikäytössä

Huittisten kirjasto. Kuvituskuva.

Huittisten kirjasto on mukana valtakunnallisen suoratoistopalvelun, Kirjastokinon, testikäytössä. Satakirjastot aloittivat puolen vuoden kokeilun maanantaina 7. lokakuuta.

Kirjastokino on uusi suoratoistopalvelu, joka tarjoaa elokuvia ja tv-sarjoja maksutta kaikkien käyttöön. Palvelussa on pääasiassa kirjastojen kokoelmia täydentäviä aineistoja, kuten kotimaisia elokuvia ja klassikoita, ruotsinkielisiä ohjelmia, harrastevideoita ja dokumentteja. Katsottavaa löytyy myös lapsille.

Palvelu on käytettävissä osoitteessa www.kirjastokino.fi. Siihen kirjaudutaan kirjastokortin tunnuksella ja nelinumeroisella tunnusluvulla eli pin-koodilla. Aineistojen ikärajoista ei tarvitse huolehtia, sillä järjestelmä tunnistaa sisäänkirjautuneen iän. Tämän jälkeen esille tuleva videovalikoima on rajattomasti selailtavissa ja katsottavissa. Kirjastokino toimii kaikilla laitteilla ja alustoilla tietokoneilla, tableteilla ja puhelimilla.

Pilotointivaiheessa Kirjastokinossa on mukana yli 50 kirjastoa. Palvelusta löytyy nyt yli 500 elokuvaa ja valikoima laajenee koko ajan.

Satakirjastojen testikäyttö jatkuu 31.3.2020 saakka.