Hämeenkyrön Hokkarit tyly isäntä VaPSille – tulos 10-0 kertoo tasoerosta

VaPS taisteli, vaikka Hokkarit veivät ottelun selvästi 10-0.

Ensimmäinen erä näytti hyvältä. Hokkarit onnistui vain kerran. VaPSille tarjottiin mahdollisuutta, kun se sai pelata ylivoimaa 2 minuuttia ja 40 sekuntia, josta vieläpä puolet 5:llä 3:a vastaan.

Toinen erä näytti miten tulee käymään. VaPSin maalilla pelanneelta Eeli Laineelta sujahti muutama ohi, ja Hokkarit oli 69 sekunnin kuluttua 3-0 johdossa. VaPSilla ei tuntunut pelinavaus onnistuvan edes ylivoimalla. Toinen erä Hokkareille 6-0.

Kolmas erä oli kokonaisuutena hyvää pelaamista, mutta surkea alku pilasi loppurutistuksen. Hokkarit teki erän alussa 25 sekunnissa 2 maalia. Kolmas erä Hokkareille 3-0. Ottelun aikana VaPS sai pelata ylivoimaa yli 14 minuuttia, eikä se onnistunut maalinteossa kertaakaan.

Eeli Laine pysyi maalilla lämpimänä Hokkarien 58 laukauksen edessä, torjuntaprosentti siis 82. Eeli paransi loppua kohden ja olikin viimeisessä erässä melkoisessa tulituksessa, kun Hokkarit haki sitä 10:ttä maaliaan. Puolustukselta olisi pitänyt tulla Eelille enemmän apuja.

Joukkueen valmentaja Jussi Mäkelä summaa ottelun seuraavasti:

”Eka erä hyvää peliä. Tiivistä hyvää puolustamista, mistä oli puhe ollutkin. Toisen erän alkuun kaks nopeata epäonnista maalia, joita molempia edelsi meidän hyvät maalipaikat. Sen jälkeen fokus vähän katosi ja joukkueiden tasoero tuli esiin.
Tulostaulu ei valehtele. Tuon verran oltiin rutiiniasioissa perässä. Syötöt, syötön vastaanotot ja kaksinkamppailut – niissä on parantamisen varaa.”

Joukkueen varakapteeni ja puuhamies Lauri Haapamäki tarinoi pelistä seuraavasti:

”Tiedettiin jo ennen peliä, että lähdetään altavastaajan roolista lyömään kapuloita rattaisiin, sillä Hokkareiden runko oli lähestulkoon sama mikä viime vuonna kakkosdivarissa.

Ensimmäinen erä oli pääosin hyvää lätkää, ja pelattiin kurinalaisesti ja meidän ohjauspeli toimi hyvin, ja ajoittain saatiin paineistettua vastustajaa ihan kunnolla. Hokkareissa alkoi näkyä pientä turhautumista. Toisessa erässä ote lipsui meidän käsistä ja turhauduttiin itse omaan peliin. Kurinalaisuus ehkä hävisi meidän tekemisestä, mikä sitten näkyi taululla.

Toki ero pelillisesti ei ollut lähelläkään sitä mitä tulostaulu näytti, oltiin pelissä silti hyvin mukana. Kolmanteen erään lähdettiin pelaamaan vaan puhdasta ja hyvää erää, mikä kyllä sitten saatiinkin. Eka erä oli meidän tämän kauden parasta lätkää, mikä enteilee jatkoa ajatellen hyvää ja ensi viikonloppuna lähdetään kairaan kauden avausvoitto.”

Ottelukooste YOUTUBE:ssa (hakusanat ”VaPS Ellonen”)
VaPS-RuoSkA 13.10. klo 15:30.

Teksti ja kuva: Timo Ellonen.

Kuvateksti: ”VaPS taisteli kuitenkin…vaikka Hokkarit veivät ottelun selvästi 10-0.”