Heijastinpuut tuovat Huittisiin turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä

Lauttakylän koulun vieressä olevan heijastinpuun heijastimet olivat viime viikon maanantaina Hullun Yön jäljiltä varsin vähissä. Puuta tullaan täydentämään tarpeen mukaan.

Valokeilan osuessa Lauttakylän koulun ja kirjaston välissä olevaan puuhun, se välkehtii. Mitä ihmettä, puussa roikkuu heijastimia?

”Heijastimet ovat osa nuorten liikenneturvallisuuskäyttäytymiseen liittyvää hanketta. Idea on, että kaikkien huittislaisten alakoulujen läheisyyteen tulee puu tai muu vastaava juttu, josta kuka tahansa voi ottaa itselleen heijastimen”, Annika Eklöf Lauttakylän koulun vanhempainyhdistyksestä kertoo.

Aivan itse huittislaiset eivät ole heijastinpuun ideaa keksineet, vaan viime syksynä vastaavanlainen tempaus toteutettiin useilla paikkakunnilla.

”Siitä se ajatus lähti. Ajattelin, että tämä voisi olla mukava, yhteisöllinen juttu, joka toimisi myös Huittisissa. Heijastinpuut tuovat sekä iloa että turvallisuutta ihan kaikille kaupunkilaisille”, Eklöf sanoo.

Ensimmäiset puuhun kiinnitetyt heijastimet on kerätty lahjoituksena pankeilta, vakuutusyhtiöiltä ja Sataedulta. Suurin osa niistä katosi ohikulkijoiden matkaan jo Hullun Yön aikaan.
Heijastimia on tarkoitus lisätä puuhun sitä mukaan, kun niitä katoaa.

”Mahtava juttu, että heijastimia otetaan käyttöön, siihen ne on tarkoitettukin. Koululaiset ovat kuulemma koristelleet vaatteitaan niillä oikein kunnolla”, Eklöf iloitsee.

Aamujen ja iltojen pimentyessä heijastimien tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa.

”Asiasta on muistutettu kouluilla. Kun pimeä aika lisääntyy, eikä lunta vielä ole, jalankulkijoita on vaikea nähdä ilman heijastimia”, Eklöf tietää ja kannustaa myös vanhempia painottamaan heijastimien tärkeyttä.

Eivätkä heijastimia tarvitse pelkästään pienet koululaiset, myös aikuisten on tärkeä lisätä omaa turvallisuuttaan ja näyttää esimerkkiä.

”Tämän takia heijastimet on tarkoitettu ihan kaikille, ei pelkästään koululaisille.”

Heijastimia voi paitsi ottaa, myös tuoda. Jos laatikon pohjalle on vuosien mittaan kertynyt useampi ylimääräinen heijastin, hyvän voi laittaa kiertämään jättämällä heijastimet puuhun seuraavalle käyttäjälle.

Koko jutun voit lukea keskiviikkona ilmestyvästä Alueviestistä.